Készült: 2019.11.15.16:59:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

244. ülésnap (2005.09.12.), 167. felszólalás
Felszólaló Dr. Baráth Etele (MSZP)
Beosztás az európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:15


Felszólalások:  Előző  167  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BARÁTH ETELE tárca nélküli miniszter: Képviselő úr, nagyon szépen kérem, hogy a következő ilyen párbajvívásunk alkalmával csak egy pillanatra figyelje meg, hogy mit mondok - jó? -, és ettől a perctől kezdve sokkal boldogabban fogjuk tudni a közvélemény számára is érthetővé tenni.

Én nem mondtam, hogy technikai különbségről van szó. Idézem az Állami Számvevőszék elnökét. Idézem még egyszer lassan: “Szerintem erről sokkal többet nem érdemes beszélni, mert technikai különbségről van szó.ö Nem én mondtam, képviselő úr, Kovács Árpád úr mondja, könyörgök! Egyszerűen nem érthető, hogy nem tetszik megérteni, hogy a költségvetés egyensúlya és az ország mérlege, amiben benne van a Kincstárnak az úgynevezett KESZ számlája, a Kincstári Egységes Számla, ezek együtt az ország mérlege, nem a költségvetés, és a Számvevőszék a költségvetést sem vitatta.

Azért a hátralévő tizenkét másodpercben kis sikerpropagandát szeretnék még folytatni az ön kedvére, nevezetesen Magyarország 58,5 százalékban már lekötötte az európai uniós forrásokat, Lengyelország 36, Csehország 19, Szlovákia pedig 44 százalékban. Jelentem, messze jobbak vagyunk náluk. Itt vannak az augusztus végi, őáltaluk is reambulált adatok.

Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti oldalon.)
Felszólalások:  Előző  167  Következő    Ülésnap adatai