Készült: 2021.05.13.04:16:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

306. ülésnap (2013.09.30.), 287. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:05


Felszólalások:  Előző  287  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. No, hát Kovács Tibor képviselő úr! Sokadjára futunk neki, a gazdasági bizottságban is szó volt róla az árfolyamok kapcsán. Szóval, biztos nehéz ezt megérteni, de azt azért, hogy a svájci frankot, mondjuk, Európában mindenki menekülő valutának tartja és tartotta, ugye, azért nem az Orbán-kormány a felelős? (Dr. Józsa István: Dehogynem! Kósa Lajos.) És hogy a svájci jegybanknak rögzítenie kellett az árfolyamot az euróhoz, ugye, ezért sem az Orbán-kormány és a jelenlegi kabinet a felelős?

(20.30)

Jó volna már, ha ezt egyszer sikerülne megérteni. Nem valószínű, hogy menni fog, de kérem, próbálják meg.

A másik, hogy miért nem tettünk semmit. Tisztelt Képviselő Úr! Amikor elkezdtük megtenni ezeket a lépéseket a rezsicsökkentés ügyében, az önök elvbarátai az Európai Parlamentben olyan hisztit csaptak - gondolom, nem véletlenül, mert önök közül biztos senki nem beszélt velük, és senki nem mondta, hogy próbáljanak már nyomást gyakorolni Magyarországra, ezt fel sem tételezem persze -, volt akkora paláver, hogy mindenféle okot, indokot kitaláltak annak érdekében, hogy valamilyen módon megpróbálják lejáratni Magyarországot. Úgy gondolom, hogy volt néhány olyan fontos teendő az önök hagyatékából például, hogy a pénzügyi szakadék széléről visszahozzuk ezt az országot (Dr. Józsa István: Ez is mese.), ami össztársadalmi és nemzeti szinten talán megelőzte azt a feladatot, hogy csak most tudjunk a rezsicsökkentéssel foglalkozni.

Szilágyi György képviselő úr, kérem szépen, nagyon örülök annak, hogy végre egyszer azt hallom a Jobbiktól, hogy önök támogatják azt, hogy ismét állami tulajdonba kerüljön a gázszolgáltatás valamilyen része. (Derültség a Jobbik soraiban.) Tisztelt Képviselő Úr! Legyen már kedves megmondani, akkor miért is volt az az MSZP-vel közös beadványuk, amiből aztán az MSZP kihátrált, hogy vizsgáljuk fölül az E.ON visszavásárlását. Gondolja már végig (Az elnök csenget.), hogy milyen állásponton van, képviselő úr! Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  287  Következő    Ülésnap adatai