Készült: 2021.05.15.21:59:40 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

306. ülésnap (2013.09.30.), 277. felszólalás
Felszólaló Márton Attila (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:58


Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MÁRTON ATTILA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Göndör Képviselő Úr! Azért van ennyi nemfizető, mert az önök nyolcéves kormányzása alatt az emberek és a családok felélték a tartalékaikat - pont, ez a helyzet.

A másik: ha volt is energiahordozóár-emelés a jelenlegi kormány idején, az egyszer sem volt az inflációt meghaladó mértékű mindaddig, amíg be nem lettek fagyasztva az árak. Ezt azért jól véssék már a fejükbe!

S még egy dolog: amit Kovács Tibor képviselő úr elkezdett emlegetni, az a nagy átverés show. Amiatt a támogatási rendszer miatt ma önök büszkén döngetik a mellüket, hogy az micsoda szenzációs, fantasztikus volt.

(20.20)

Tisztelt Képviselő Úr! Önök a kormányzásuk ideje alatt százmilliárdokkal tömték ki a külföldi tulajdonban lévő szolgáltatók zsebét, mert hagyták az egekig elszaladni az energiahordozók árát. Majd azt mondták, hogy önök egyébként egy borzasztóan jó kormány, mert önök mennyire a szegény emberek pártján vannak. És az adófizetők pénzéből, a költségvetésből a gáz- és villamos energia magas árát tömték bele a szolgáltatók zsebébe. Ez a helyzet. Most meg mi mit fogunk csinálni? Csökkentjük az energia árát, tehát kevesebb extraprofithoz fognak jutni a szolgáltatók. Önök pedig majdhogynem lapáttal lapátolták be a szolgáltatók pénztáraiba a pénzt. Mindannyiunk pénzéből, a költségvetésből. (Kovács Tibor, Göndör István és dr. Józsa István közbeszól.) Ez volt a nagy átverés show, ezzel vezették meg az embereket, és ezzel próbálják most is megvezetni. Valójában ez a technika több százmilliárd forintba került a költségvetésnek, és ezzel próbálták elkábítani a szegény embereket. Most meg az a helyzet, hogy valóban kevesebbet fognak fizetni a gázért és a villamos energiáért. Na, ez a kettő között a különbség, tisztelt képviselőtársaim!

Köszönöm. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  277  Következő    Ülésnap adatai