Készült: 2021.09.25.20:03:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 84. felszólalás
Felszólaló Becsó Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:45


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BECSÓ ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Sisák Imre képviselő úr felszólalásában néhány Nógrád megyei települést már érintett, ahonnan a benyújtott beruházások elutasításra kerültek. Említette a balassagyarmati kórház második ütemét, az etesi általános iskolát, a karancskeszi általános iskolát, a romhányi általános iskolát és 300 adagos konyhát, illetve éttermet, és nem utolsósorban Mátranovák település, illetve Szirák település szennyvíz-elvezetési programjára is tett utalást. Bár itt szeretném megjegyezni, egy érdekességre felhívni a figyelmet, hogy ezen települések döntő többsége baloldali vezetésű; egy olyan település van, amely függetlennek tekinthető.

De akkor vagyunk igazságosak, ha megemlítjük az összes többit, amely szintén elutasításra került Nógrád megyében: Szalmatercs, Szécsényfelfalu, Nógrádszakál, Piliny, Endrefalva, Karancsság, Ludányhalászi, Litke, Magyargéc, Nógrádmegyer, Rimóc, Kazár és Szécsény belterületi vízrendezés címén nyújtott be címzett támogatási igényt, és ezek mindegyike elutasításra került. Bár van egy pozitívum is: az összesen benyújtott 21 támogatási igény közül a kormányzat kettőt támogatott, így a Nógrád Megyei Önkormányzat Szent Lázár Megyei Kórház rekonstrukciójának a záró ütemét, és Bátonyterenye és térsége szennyvíz-elvezetési programjának a befejezését.

Mindenesetre az lenne a helyes, ha a Draskovics-csomag megszorító intézkedései nem érintették volna a címzett támogatási kört, ezt a forrást visszaemelnék, és ezeknek a települési önkormányzatoknak is lehetőséget biztosítanának ezen beruházások megvalósítására.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai