Készült: 2020.08.11.00:43:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

242. ülésnap, 278. felszólalás
Felszólaló Sió László
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás oktatási minisztériumi politikai államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:47

Felszólalások:  <<  278  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SIÓ LÁSZLÓ oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Megköszönöm méltató szavait, amelyeket az Arany János-program kapcsán elmondott. Magam is úgy gondolom, hogy ez a program, amelyben most már ezer körüli hátrányos helyzetű gyerek tanul, megérdemli ezeket a szavakat.

A Lovassy Gimnázium esetében egy nagyon sajnálatos helyzetről van szó. Ez a gimnázium is pályázott annak idején az Arany János-programban való részvételre, és az önkormányzat támogatásával ez a pályázat sikeres is volt, így indulhatott meg a program az intézményben. Ugyanakkor sajnos ez egy kiemelt támogatású program; nem sajnos, de ez azt is jelenti, hogy be kell tartani azokat a szabályokat, amelyek a program kapcsán megfogalmazódnak.

A Lovassy Gimnázium esetében az intézmény - fenntartói nyomásra hivatkozva - nem tudta ezeket a szabályokat betartani, és az egyeztetések során, amelyeket Környei helyettes államtitkár úr személyesen vezetett, nem is mutatott hajlandóságot arra, hogy a későbbiek során be kívánná tartani ezeket a szabályokat. Ezért azt kellett tennünk, hogy fel kellett függesztenünk az intézmény részvételét az Arany János-programban.

Ugyanakkor a veszprémi diákok, ha úgy tetszik, mégsem maradnak intézmény nélkül, hiszen Pápán, egy másik gimnáziumban szintén van lehetőség. Mégis, én azt gondolom, a Lovassy Gimnázium múltja, hagyományai, az ebben az intézményben zajló minőségi munka fontossá tenné, hogy ez az intézmény újra bekapcsolódhasson a programba. Szeretném megnyugtatni, hogy ennek az égvilágon semmi akadálya nincs. Mindössze az szükséges hozzá, hogy az önkormányzat, Dióssy polgármester úr, illetve a képviselő úr, aki az intézmény vezetője is egyúttal, támogassa azt a programot, és tartsa be a szerződésben foglalt szabályokat.

Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti képviselők padsoraiban.)

 

Felszólalások:  <<  278  >>    Ülésnap adatai