Készült: 2020.01.29.12:19:11 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

172. ülésnap (2000.11.09.), 455. felszólalás
Felszólaló Göndör István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  455  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Szintén Kovács Zoltánra szeretnék reagálni, mert mint ahogy most Wiener képviselőtársam elmondta, ezt a részt sem olvasta figyelmesen, de ha kicsit több energiát fordított volna rá, akkor megtalálhatta volna az akkori költségvetésben azt a döntést, amit az akkori parlamentben a fideszes és kisgazda képviselők is megszavaztak.

 

 

(21.00)

 

Miközben a privatizációs tranzakció folyamatban volt, de már egy olyan döntés született, hogy a privatizációs bevételek az államadósság törlesztésére fordíttatnak. És ha most egy kicsit ironizálok, akkor nem úgy, mint ahogy a jelen gyakorlatban és az előttünk lévő költségvetésben, de erről holnap még külön fogok beszélni a vitában.

A másik dolog, hogy miért tartott ez ilyen sokáig. Arra az együttes ülésre ön is hivatkozott, és akkor talán megtalálta azt a mondatot is, ahol az ön képviselőtársa kezdeményezte, hogy ne vagyonarányos legyen, hanem nyissuk meg azt a lehetőséget, hogy létszámarányosan kelljen ezt a 40 százalékot elosztani, amivel akkor nagyon sokan vitatkoztunk ott a bizottságban, utána itt a plenáris ülésen, mert ez egy rettentően tisztességtelen vagyonfelosztást vetített előre. Ezzel a felméréssel valóban hosszan tartó folyamatra került sor, de ezt a részvényt megkapták az önkormányzatok. Ezt önök is tudják, hogy ehhez '96-ban és '97-ben hozzájutottak az önkormányzatok. Tehát semmi olyan nem történt, ami szabálytalan lett volna.

Egyetlen mondat Tóth képviselő úrnak: tudom, hogy ön polgármester volt. Biztos, hogy önnek is van olyan levele, amelyben Suchman Tamás, az akkori privatizációs miniszter felajánlotta, hogy az az önkormányzat, amelyik el akarja adni a részvényeit, azét együtt értékesíti, és lett volna lehetőség azon az árfolyamon eladni, amelyen az ÁPV Rt. akkor eladta. Köszönöm szépen.

 
Felszólalások:  Előző  455  Következő    Ülésnap adatai