Készült: 2020.05.28.15:26:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

231. ülésnap (2001.10.16.), 317. felszólalás
Felszólaló Dr. Wekler Ferenc (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka részletes vita megkezdve
Videó/Felszólalás ideje  


Felszólalások:  Előző  317  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Ügyrendi javaslat hangzott el. Az Országgyűlés dönt a kérdésben. Aki egyetért az SZDSZ frakcióvezetőjének javaslatával, az igennel szavaz, aki nem, az nemmel. Kérem a szavazógép bekapcsolását! Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 127 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elutasította a javaslatot.

Így egyben szavazunk az előbb felolvasott bizottsági helyek és személyek cseréjéről. Kérem az Országgyűlést, hogy szavazzon a házelnök által javasolt bizottsági helyek módosítása tárgyában! (Szavazás.)

Az Országgyűlés 186 igen szavazattal, nem szavazat nélkül, 8 tartózkodás mellett elfogadta a javaslatot. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében a megválasztott bizottsági tisztségviselőknek és tagoknak eredményes munkát kívánjak! (Nagy zaj.)

Soron következik a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi... (Nagy zaj. - Csenget.) Két perc technikai szünet következik. (Rövid szünet.)

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról szóló 1995. évi LVI. törvény módosításáról szóló törvényjavaslat részletes vitája. Az előterjesztést T/4987. számon, a bizottságok együttes ajánlását pedig T/4987/24. számon kapták kézhez.

Megkérdezem a hatáskörrel rendelkező bizottságokat, kívánnak-e előadót állítani. Pap János, a Fidesz képviselőjének neve jelent meg a monitoron. Bizottsági előadóként? (Dr. Pap János jelzi, hogy nem.) Kérem szépen azokat a képviselőket, akik nem kívánnak részt venni a vitában, hagyják el a termet! (Zaj.) Lotz képviselő úr bizottsági véleményt kíván ismertetni? (Dr. Lotz Károly: Nem.) Tehát bizottsági előadó nincsen.

Indítványozom, hogy a részletes vitában a beérkezett módosító javaslatokat összevontan tárgyaljuk. Aki egyetért a javaslatommal, kézfelemeléssel jelezze! (Szavazás.)

Megállapítom, hogy a jelenlévők többsége egyetért a javaslattal.

Megnyitom a részletes vitát. Megkérdezem, ki kíván felszólalni. Elsőként Pap János úr, a Fidesz képviselője jelentkezett. Megadom a szót.

 
Felszólalások:  Előző  317  Következő    Ülésnap adatai