Készült: 2021.08.05.09:32:09 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 74. felszólalás
Felszólaló Sisák Imre János (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:08


Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Becsó Zsolt képviselő úr az előzőekben kitért arra, hogy bizony valamiféle arányeltolódás van megye és megye között. Itt említette többek között Nógrád megyét, ahol összesen két címzett támogatással megvalósuló beruházásra szerepel javaslat; ugyanakkor például Borsod megyében 8, Pest megyében 9 beruházás. Természetesen ezek a megyék mind területüket, mind lakosságszámukat tekintve rendkívül jelentős többlettel rendelkeznek, mint ezek a kis megyék. Ettől függetlenül azt gondolom, hogy rendkívül fájó az etesi lakosoknak, hogy nem tudják megépíteni az általános iskolájukat, rendkívül fájó a romhányi lakosoknak, hogy nem tudják megépíteni az iskolájukat.

 

(13.50)

Rendkívül fájó például Mátranovák lakói számára, hogy a szennyvízberuházáshoz a címzett támogatási igényük elutasításra került, mint ahogy Szirák és a hozzá kapcsolódó hat település is rendkívül hátrányosan érintett. Annál is inkább, mert Szirák az agglomerációs rendeletben I/1-es kiemelt ivóvízbázisként szerepel. Sorolhatnám még azokat a Nógrád megyei beruházásokat, amelyek elutasításra kerültek, ugyanúgy a 455 elutasításra javasolt beruházás között szerepelnek.

 

(Dr. Lázár János elfoglalja a jegyzői széket.)

Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék még egyszer visszatérni rá: az a 4 milliárd forintos forrás, amelynek egy része címzett támogatásként szerepelt a 2004. évi költségvetésben, részben pedig céltámogatásként szerepelt ebben a törvényben, nem kellene hogy áldozatul essen a Draskovics-csomag megszorító intézkedéseinek. Ha valóban igaz az, amit önök mondtak, hogy 2004 a fejlesztések, az önkormányzati beruházások éve lesz, akkor ennek nemcsak szavakban, hanem tettekben is meg kellene felelni. Kérem még egyszer önöket, nem késő: kerüljön vissza a 4 milliárd forint a címzett- és céltámogatásokra.

Köszönöm hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  74  Következő    Ülésnap adatai