Készült: 2021.08.02.19:59:36 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 294. felszólalás
Felszólaló Ivanics István (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Gazdasági bizottság
Felszólalás oka Bizottság kisebbségi véleményének ismertetése
Videó/Felszólalás ideje 3:21


Felszólalások:  Előző  294  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVANICS ISTVÁN, a gazdasági bizottság kisebbségi véleményének ismertetője: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! A gazdasági bizottságban az ellenzék képviselői részéről felmerült az az aggály, hogy a képviselői önálló indítványként beterjesztett törvénymódosítás nincs kellőképpen feltárva és bemutatva, ezért javasoltuk, hogy mindenképpen egy albizottsági megbeszélés, illetve meghallgatás során a kamarák közvetlenül is kifejthessék a nézetüket a törvénymódosítással kapcsolatban, és ez elismerésre méltó gyorsasággal meg is történt felvetésünk után.

De mindenképpen meg kell említenünk, hogy a törvénymódosítás egyik fő célja megkérdőjeleződik a késedelmes benyújtás miatt, amit nem tudunk, hogy pontosan mi okozhatta - gondolom, hogy erre Horváth képviselőtársunk megfelelő indokokat tud felvonultatni -, de az Európai Unióba lépésünk napokon belül itt van előttünk, és a kamarának olyan kérdésekben kell felkészülni erre a csatlakozásra, amely gyakorlatilag a kontármunka kiszűrését lehetővé teszi számára.

 

(19.30)

Ezek a módosítások sokkal szerencsésebbek lettek volna, ha egy megfelelő, nyílt feltárás van, hiszen a rendszerváltás óta konszenzus van a kamarai tevékenységnek egy egészséges kifejlesztésére, hiszen a civil társadalomnak egy olyan fontos eszközrendszere ez, amely a gazdasági élet egészséges működéséhez nélkülözhetetlen. Több figyelmet és nagyobb előkészítést igényelt volna, ezért tartózkodtunk a szavazás során, és ezzel lehetőséget teremtettünk arra, hogy ezeket az aggályainkat itt, a tisztelt Ház előtt kifejtsük. Ott is elmondtam, hogy természetesen támogatjuk ezeket a kamarai törekvéseket, amennyiben a megfelelő célokat megfelelő módon helyezik a törvénybe.

Ezzel természetesen vannak még további tennivalók. Módosító indítványainkat benyújtottuk, és reméljük, hogy a kamarák is - a két illetékes kamara - megfelelő módon fognak véleményt nyilvánítani, a kormány pedig támogatja a helyes irányba tett lépéseket.

Köszönöm szépen a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  294  Következő    Ülésnap adatai