Készült: 2021.08.02.00:41:12 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 220. felszólalás
Felszólaló Sisák Imre János (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:20


Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Azzal kezdtem, hogy rendhagyó ennek a törvényjavaslatnak a vitája.

Tisztelt Képviselőtársaim! Egy teljesen átformált javaslat áll előttünk, mintha egy fiú született volna, és aztán, amikor jobban megnézzük, akkor egyébként egy lánnyal találjuk szembe magunkat.

Tisztelt Képviselőtársaim! Ha az önkéntes társulás lehetősége adott, ha a kormányrendelet megjelent, és a 7 milliárd forintos központosított előirányzatnak ez alapján a felosztásra lehetőségként adott, akkor tulajdonképpen miről van szó? Arról van szó, hogy ha már nem sikerült az alkotmányt módosítanunk, nem sikerült az önkormányzati törvényt módosítanunk, és nem sikerült kötelező törvényi erővel egyébként ráerőltetni az önkormányzatokra azt, hogy a kevesebb forint mellett is többletfeladatokat lássanak el, akkor mégis valamit, legalább már ezt a harmadik törvényt próbáljuk áterőltetni a parlamenten.

Helytelennek tartom! Azért nem értek egyet egyébként ezzel a 2. §-sal, noha általánosságban támogatható, mert a kormányrendelethez képest nem két, hanem négy nagy ellátó területnek - nem kötelező, nehogy Wiener képviselő úr megszóljon -, négy feladatnak az ellátására kell társulást létrehoznia egyébként a kistérségnek.

Ha Wekler képviselő úr itt megszólított, valóban igaza van. Azt mondja, hogy mondjam el itt, a plénum előtt is. Tisztelt Képviselőtársaim! Nincs ezzel nekem gondom. Valóban, az okmányirodák úgy lettek létrehozva, hogy a személyi feltételek, a berendezés, számítógép és egyéb meg lett finanszírozva, az elhelyezési körülményeket az önkormányzatoknak kellett biztosítani.

Éppen ezért szeretném fölhívni, tisztelt képviselőtársaim, arra a figyelmet, hogy a többcélú kistérségi társulásokról szóló törvény és a központosított előirányzatban biztosított 2,5 milliárd forintnak az elvétele ugyanezt a helyzetet teremti. Ha társulni akarunk, a működéshez biztosított a forrás. Nade az elhelyezési körülmények - hol a 2,5 milliárd forint?

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  220  Következő    Ülésnap adatai