Készült: 2021.07.30.05:34:58 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 198. felszólalás
Felszólaló Kosztolányi Dénes (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KOSZTOLÁNYI DÉNES (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Wiener képviselő úrral vitatkoznék abban, bármilyen szép és régi, ókori közmondásokat és történeteket hoz fel, nem részbeni módosításról van itt szó. Ugyanis a kötelező és az önkéntes között nemhogy különbség van: ezek egymással szemben álló dolgok. Van, ami kötelező, és van, ami önkéntes. És most önök visszatértek az önkéntes megoldásra, csak sajnos olyan módon, hogy ez a törvénymódosítás és ezek a módosító javaslatok már annak előtte elkészültek, még mielőtt a Ház legutóbb leszavazta azokat a lehetőségeket, amelyek a kötelezőt lehetővé tették volna.

Tehát az általános problémám az egész módosítással az, hogy nincs tekintettel a múltkori általános vitában elhangzottakra. Nem veszi figyelembe, nem hasznosítja azokat az észrevételeket és tapasztalatokat, amiket elmondtunk akkor, amikor önök még a törvénynél fogva létrejövő, kötelező kistérségi társulásokat erőltették.

 

(16.50)

Azt örömmel nyugtázom, hogy a Ház vezetésének sikerült megoldani azt a problémát, hogy nem dr. Wekler alelnök úr elnököl most az ülésen, akitől én féltem, hogy esetleg nem hagyja majd, hogy a részletes vitánál általános kérdésekkel is foglalkozzunk. Ugyanis meg kell hogy erősítsem, hogy ennek a módosításnak - és ilyen nem volt az elmúlt tizenkét év parlamenti történetében - nem volt általános vitája, mint ahogy azt Kovács úr elmondta. A múltkor három törvényjavaslat együttes általános vitája volt. Tehát legfeljebb egyharmad részben tudtunk erről a törvényjavaslatról tárgyalni.

Az lett volna a törvényes, szabályszerű és korrekt, ha most újabb általános vitával kezdjük a mai megbeszélésünket, és nem a részletes vitába bonyolódunk.

Köszönöm szépen.
Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai