Készült: 2021.07.30.06:01:28 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 188. felszólalás
Felszólaló Herényi Károly (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:29


Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERÉNYI KÁROLY (MDF): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Az előbbi felszólalásom során utaltam arra, hogy a módosító javaslatom az anyagi eszközök felhasználását kívánja - az előző - módosítani, és arról is beszéltem, hogy jó néhány javaslatunk már az előterjesztést megelőzően az előterjesztett anyagba bekerült. Egyetlen apró kis hiba történt, illetve ezt nem is lehet hibának nevezni, talán csak azért hiba, mert az előkészítő eljárások meglehetősen hosszúak voltak és elhúzódtak, és ennek a törvénynek az elfogadására és a kihirdetésére egy kicsit későn kerül sor. A késői időpont-megjelölést azért használom, mert a törvény 10. §-a a következőképpen rendelkezik a (2) bekezdésében, amelyet én elhagyni javasolok: “E törvény 6. §-ának rendelkezéseit a hatálybalépést követően kitűzött választásokon kell alkalmazni.ö

Ez tulajdonképpen azt jelenti, hogy azok a módosító javaslatok, amelyeket voltak olyan szívesek az illetékes bizottságok támogatni, és elég nagy a valószínűsége, hogy a tisztelt parlament is el fogja fogadni, a mostani európai parlamenti választáson még nem lesznek hatályban, hiszen az a törvény, amelynek során mi ezt alkalmazni szeretnénk, illetve szándékoztunk, ennek a kiírása a törvény kihirdetése előtt megtörtént.

Az én tiszteletteljes kérésem az, hogy fogadja el a tisztelt Ház a javaslatomat, és a 10. § (2) bekezdését, ami a hatálybalépésről rendelkezik, töröljük, vegyük ki, hagyjuk el, és az (1) bekezdést egészítsük ki: a 6. § rendelkezéseit e szerint a módosítás szerint csak a törvény hatálybalépését követően felhasznált pénzeszközökre lehet alkalmazni.

Amennyiben ezt a módosító javaslatot a tisztelt Ház támogatja és elfogadja, akkor teljesül az a szándék, ami a törvényalkotó eredeti szándéka volt, hogy az európai parlamenti választások idején már teljes legyen a törvényi háttér és a törvényi keret. Ez a módosító javaslat ennek a megvalósulását, létrejöttét segíti és támogatja. Kérem, támogassák javaslatomat.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  188  Következő    Ülésnap adatai