Készült: 2021.08.06.01:37:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 160. felszólalás
Felszólaló Göndör István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:57


Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Képviselőtársaim! Az előbbi megszólalásom kapcsán Kovács Zoltán már mondta, hogy költségvetés - igen. Bocsánat, látom, hogy itt van Halász képviselő úr.

Kérem, azt mérlegeljék, hogy a költségvetés hiányát egyik évről a másikra kétharmadra kell csökkenteni, vagyis csökkentjük. Talán emlékeznek rá, hogy néhány hónappal ezelőtt az ország attól volt hangos az ellenzéki képviselőtársaim részéről, hogy a költségvetés hiánya mekkora. El kell akkor dönteni, hogy nagyobb hiány, és akkor tudunk még több forrást rendelkezésre bocsátani, vagy azt mondjuk, hogy komolyan vesszük a maastrichti kritériumok elérését, és ez nemcsak szándék, hanem ezt tényleg konkrét cselekedetekkel, egy nagyon fegyelmezett költségvetési politikával támogatjuk, akkor annak az a következménye, hogy igenis takarékoskodni kell.

Hadd mondjam el, Sisák képviselő úr: ugyanez a kérdés, ha azt mondjuk, hogy legyen több az önkormányzatok rendelkezésére álló forrás - de honnan vegyük el? Tehát a kérdés a nagy egészen belül is mindig az, hogy valahonnan el kell venni azt a forrást, amit valakihez át akarunk csoportosítani.

A másik dolog, amiben nagyon egyetértek Kovács képviselő úrral: afelé kellene mozgatnunk sok-sok pályázót, hogy próbálják a problémákat regionális szinten megfogalmazni, együtt megfogalmazni és együtt megoldani, így még a pályázati lehetőségük is sokkal nagyobb, tehát ebben nincs köztünk még véleménykülönbség sem.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  160  Következő    Ülésnap adatai