Készült: 2021.07.29.07:33:53 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 156. felszólalás
Felszólaló Sisák Imre János (MDF)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:22


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Göndör Képviselő Úr! Miután az általános vita kezdetén a vezérszónoki hozzászólásoknál nem volt bent, valószínűleg azért gondolja a képviselő úr, hogy én azt állítottam, hogy valahonnan még el lehet venni, és még egy kicsit lehet növelni a keretet.

Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném jelezni, hogy én nem kívántam elvenni, és nem akartam még növelni a keretet, sőt a Magyar Országgyűlés által elfogadott 2004. évi költségvetéshez képest sem kívántam többletforrásokat a rendszerbe juttatni. Tisztelt Képviselő Úr! Szeretném még egyszer kifejteni és elmondani, ha már hiányzott, hogy a Belügyminisztérium 2003 augusztusában még 10 milliárd 163 millió forintot szeretett volna címzett és céltámogatásra a parlament rendelkezésére bocsátani, hogy megfelelő szakértelemmel elosszuk azt. Aztán, tisztelt képviselő úr, az állami költségvetés elfogadásában megjelent egy újabb számadat. 2004 februárjában sajnos a Belügyminisztérium már csak azt tudta leírni, hogy a korábban 8 milliárd forintra behatárolt címzett támogatási keretet, bizonyos behatások mentén, 2 milliárd forinttal csökkenteni kell.

Tisztelt Képviselő Úr! Így lett a 10 milliárd 163 millióból 6 milliárd 45 millió 984 ezer forint - pontos számot mondok, nehogy esetleg véletlenül megtévedjünk. És aztán én nem valahonnan szerettem volna elvenni, de tisztelt képviselő úr - a módosító indítványok benyújtásánál, a részletes vitában erre még visszatérünk -, bizony most nincs más lehetősége a képviselőnek, hogyha valamely címzett támogatás kedvesebb a számára, mint mondjuk, egy másik településé, hogy a forrást onnan vegye el.

Tisztelt Képviselőtársaim! Önöknek a lehetőségük azonban még megvan, hogy a Draskovics-csomagot megállítsák, és azt a 4 milliárd forintot, amelyet a Draskovics-csomag parlament elé kerülő anyagában a 2. számú mellékletben elvesznek az önkormányzatoktól, visszategyék a helyére. És akkor, képviselő úr, nem az egyik vagy a másik (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) beruházás javára kell módosító indítványt benyújtani, hanem a 455 támogatási számot lehet még növelni.

Köszönöm szépen, hogy meghallgatott.
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai