Készült: 2020.02.24.19:30:08 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 152. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:02


Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Azzal igazából nem tudok foglalkozni, hogy a Putyin ölelésében vergődő Fidesz miket mondogat itt nekem (Moraj a Fidesz soraiból.), miután sikerült Magyarországot atomrabszolgaságba taszítani vagy száz évre, de azért pár dolgot szeretnék hozzátenni. Az, hogy Aradszki képviselőtársam büszke arra, hogy önök itt kétharmaddal meghekkelték az atomtörvényt 2011-ben, egészen addig az volt a helyzet, hogy magához a beruházáshoz kellett hozzájárulás. Önök áttolták azt a javaslatot, hogy csak az elvi hozzájáruláshoz kelljen. Utána önöknek szabad út volt, Orbán azt csinált, amit akart, mehetett Putyinhoz, mehetett Kínába, mehet bárhová, ha nukleáris bővítést akar. Önök meghekkelték kétharmaddal az atomtörvényt, és ön erre büszke. Ez valami egészen elképesztő, képviselőtársam!

Bácskai Jánosnak egy dolgot szeretnék hozzátenni: ha annyira aktív lett volna a bizottsági üléseken, mint amennyire itt most mondja, akkor bizonyára az az idézet is felsejlett volna az agyában, amely szerint amikor felmutattam azt a tanulmányt, amit egyébként Kepli képviselőtársam is hiányolt, ami arról szólt, hogy hogyan lehet Magyarországot 2040-re úgy atommentessé tenni, hogy mellette a fosszilis energiahordozók mennyiségét is csökkentjük, akkor egy fideszes képviselő azt mondta, hogy tisztelt képviselő asszony, ezzel a kutatással se fűteni, se világítani nem lehet. Ez volt a kormányunk hozzászólása az általam felmutatott és Magyarország számára egy teljesen megújuló utat kínáló tanulmányhoz a fenntartható fejlődés bizottságának az ülésén. Ezt tudták önök hozzátenni ehhez a vitához, meg azt, hogy Kovács Pál államtitkár úr megígérte nekem, hogy ad számításokat, de a mai napig nem tette. Kovács Pál államtitkár úr megtette azt, hogy ott hazudott nekünk az ülésen, és utána elhallgatta azt, hogy ezek a számítások sosem voltak, önök úgy írták alá ezt a szerződést Putyinnal, hogy fogalmuk sincs, hogy mit tettek Magyarországgal a következő száz évre.

Szégyelljék magukat! (Moraj a Fidesz soraiból.) Önök teljesen méltatlanok, amikor atomenergiáról van szó. Nem tudják, hogy miről beszélnek. Ez itt a probléma.

(A jegyzői székben Osztolykán Ágnest
Z. Kárpát Dániel váltja fel.)
Felszólalások:  Előző  152  Következő    Ülésnap adatai