Készült: 2020.02.22.01:32:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

342. ülésnap (2014.02.13.), 136. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:12


Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Lehet Más a Politika a kezdetektől kezdve azért küzd, hogy a hazai vállalkozó szféra terhén enyhítsünk. Ebbe beletartozik különböző adminisztratív terhek csökkentése is, de az is, hogy a forráshiányt felszámoljuk, és hogy a követhetetlen változások, amelyek a gazdasági környezet önök által manipulált változtatásából fakadnak, ne tudjanak velük megtörténni, és ne tudják őket hétről hétre, hónapról hónapra, sőt sokszor napról napra a partvonalra sodorni. Vállalkozások tízezreiről van szó, amelyek szenvednek attól, ahogy önök kormányozzák ezt az országot, és ami az ő vállukon duplán csapódik le.

Hangsúlyozom, egy olyan rétegről van szó, amely a hátán viszi ezt az országot, ez a réteg az, ez a szektor az, amellyel önöknek stratégiai szövetséget kellene kötni. Ők azok, akik a legtöbbet tudnák adni ennek az országnak, úgy a belső kereslet élénkítésével, mind az adóforintok befizetésének növelésével, munkahelyteremtéssel. Egy szó, mint száz, ez a szektor lenne az, amelyre a legjobban kellene önöknek figyelni. Sajnálatos módon azonban sikerült a kormánypártoknak az őket amúgy is elérő terhek mellett a pénztárgépek formájában egy teljesen kaotikus és átláthatatlan bevezetéssel duplán sújtani ezt a réteget. Ez a javaslat semmi másról nem szól, mint arról, hogy egy kis belátást kérjünk önöktől arra vonatkozóan, hogy egy kicsit lassítsanak.

Kicsit lassítsanak, és engedjék ezt a szektort alkalmazkodni azokhoz a feltételekhez, amiket önök szabtak számukra. Hiszen semmi másról nem beszélünk, mint arról, hogy mi egy teljesíthető határidőt szeretnénk a vállalkozásoknak adni azért, hogy az átállással kapcsolatos ügymeneteket nyugodtan, az ő környezetüknek megfelelően tudják kivitelezni. Tehát gyakorlatilag arról szól ez a javaslat, hogy 2014. június 30-áig szeretnénk mentesítést kérni az állami adóhatóság által előírt eszköz és rendszer útján felügyelt adatszolgáltatás teljesítése alól. Hangsúlyozom önöknek, hogy ezzel gyakorlatilag nem lesz a kutyából szalonna, ha tehát önök ezt támogatják, attól még nem lesznek a kkv-k barátai, de legalább egy kicsit is amellett teszik le a voksot, hogy könnyebb legyen ennek a szektornak és ezáltal Magyarországnak.
Felszólalások:  Előző  136  Következő    Ülésnap adatai