Készült: 2020.02.27.00:17:44 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

340. ülésnap (2014.02.04.), 204-206. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  204 - 206  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Szóval, az biztos nem fog menni, hogy itt kétpercesekben újravegyük az elmúlt négy év összes hibáját, amit a kormány részéről elkövettek, de mint a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja azért hadd mondjam el, hogy az a szemfényvesztés, amit önök a foglalkoztatási adatokkal művelnek, azért az már, komolyan mondom, tényleg minden határon túlmegy.

Önök létrehoztak egy olyan közfoglalkoztatási rendszert Magyarországon (Németh Szilárd István: A rezsitörvény, elnök úr, a rezsitörvény!), ami sehol a világon nem létezik. (Babák Mihály: Zöldségeket beszél!)

ELNÖK: Képviselő asszony, a levezető elnök felelőssége odafigyelni, hogy a vita miről folyik. A vita nem erről folyik most. Úgyhogy tisztelettel arra kérem, térjen vissza arra, amiről a vita folyik, és úgy folytassa a kétperces felszólalását. Köszönöm szépen.

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Rendben, tisztelettel eleget teszek a levezető elnök úr kérésének.

Tehát ha önök nem ezt csinálták volna, hanem munkahelyeket teremtettek volna, és mondjuk, elkezdtek volna egy bérlakásszektort létrehozni (Németh Szilárd István: Végtelen cinizmus!), vagy például az egyéni takarékoskodással rezsivel kapcsolatban lehetőséget adtak volna, vagy segítői hátteret, tanácsadást, rezsiköltségekre áthidaló hiteleket adtak volna, vagy a rezsihátralékosok érdekképviseletét segítették volna, akkor nem itt tartana az ország, és nem kellene ilyen álmegoldásokról beszélgetnünk itt a magyar parlamentben.

Tisztelt Ékes Képviselő Úr! Ön pontosan tudja, hogy ez a törvényjavaslat ezer sebtől vérzik. Én pontosan tudom azt, hogy ennek semmi köze nincs ahhoz, hogy Magyarország jövőjéért aggódnak. Ennek ahhoz van köze, hogy önök a saját választási eredményük miatt aggódnak. Erről szól az egész rezsiblöff, az egész rezsihazugság. Én ehhez nem vagyok hajlandó asszisztálni meg a pártom sem, legfőképpen azért nem, mert én benyújtottam több olyan törvényjavaslatot, amit ha önök megfontoltak volna, akkor megmaradt volna a káposzta is és a kecske is jóllakott volna. (Németh Szilárd István közbeszól.) Például ha önök megfogadták volna azt, hogy az energiaszolgáltatókkal olyan módon próbálnak megegyezni, hogy ők felmérik azt, hogy egy adott ingatlanon milyen javítások szükségesek, elvégzik ezeket a javításokat, és utána az, aki benne lakik, vissza tudja törleszteni, majd miután visszatörlesztette a javítás költségét, tartósan alacsony marad a rezsije (Az elnök csenget.), akkor Magyarországnak teljesen más jövőképet tudtak volna felrajzolni, mint ezzel a harmadik számú rezsihazugsággal.
Felszólalások:  Előző  204 - 206  Következő    Ülésnap adatai