Készült: 2020.02.19.20:40:22 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

340. ülésnap (2014.02.04.), 198. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:19


Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, ha önök tényleg aggódnának a magyar családokért meg egyáltalán ezért az országért, akkor kevesebbet arcoskodnának, és többet foglalkoznának azzal, hogy hová lettek az önök választási ígéretei. Ha ebben az országban megteremtették volna azokat a munkahelyeket, amelyeket önök beígértek, akkor nem kellene ilyen szánalmas propagandát folytatniuk azért, hogy mintegy kegyelemkenyeret dobva a magyar embereknek elhitessék velük, hogy a Fidesz jól kormányzott. Nem, a Fidesz rosszul kormányzott az elmúlt négy évben. Ennek az egyik bizonyítéka az, hogy most már naponta háromszor kelnek fel és mondják el nekünk, hogy itt rezsiharc van, rezsiharc van és rezsiharc van. Nem! Egy tisztességes, jól működő Magyarországot kellett volna építeniük. Senki nem akadályozta volna meg ebben önöket. Az Európai Unió se akadályozta volna meg önöket, és a Lehet Más a Politika sem akadályozta volna meg önöket.

Ha önök komolyan vették volna azt, amit Matolcsy György pár nappal az előtt mondott, hogy kormányra kerültek, hogy ebben az országban 1 millió ingatlant fognak leszigetelni, nos, ha nekiálltak volna ennek a projektnek és megcsinálták volna, akkor nemhogy rezsit spóroltak volna a magyar embereknek, de munkahelyet is teremtettek volna. Mi kiszámoltuk, 2020-ig 50-60 ezer munkahelyet lehetne csak azzal teremteni, hogyha megújuló energiaforrásokkal foglalkoznának, és 80-100 ezer munkahely jöhetne létre abból, hogyha végre leszigetelnék ezt az országot, és nem orosz gázzal kellene fűteni folyamatosan az utcát.

Ehelyett önök semmi mást nem csinálnak, mint rezsiharc 1, 2, 3 jeligére itt kábítják fél Magyarországot, és azt mondják nekem, hogy én a magyar családok ügyét nem viselem a szívemen. Én, aki folyamatosan küzdök azért, hogy ne ilyen méltatlan látszatmegoldásokkal próbálják az emberek szeme elől eltakarni a valóságot, azt a valóságot, amit önök felépítettek, de ami legkésőbb egy év múlva gyakorlatilag széthull, és ott fogunk maradni mi, magyar emberek, mi, magyar családok, mi magyar háztartások, és nem lesz semmi, amihez nyúlhatnánk, mert ez nem egy tartós megoldás. Nézzék vissza azt a több országgyűlési határozati javaslatot, amit benyújtottam önöknek, hogy segítsek egy kicsit eligazodni a rejtelmekben. Akkor azzal kellett volna foglalkozni, nem pedig ezzel a rezsicsökkentéssel, ahogy önök nevezik.
Felszólalások:  Előző  198  Következő    Ülésnap adatai