Készült: 2020.02.22.20:56:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

340. ülésnap (2014.02.04.), 182. felszólalás
Felszólaló Dr. Szél Bernadett (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:56


Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZÉL BERNADETT (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Ott azért még nem tartunk, hogy a Fidesz iskolázzon engem szociális érzékenységből, mert még elnevetem magam. Önök itt négy évet lehúztak úgy, hogy kétharmaddal egyötödét képviselték ennek az országnak. Innentől kezdve elég nevetséges, amit önök nekem mondanak, aki a kezdetektől fogva azért küzdök, hogy ez az ország ne süllyedjen a lehetetlen szegénységbe, hogy ne tartsunk ott, ahol teljesen kinyílt a társadalmi olló. Önök elérték azt, hogy a szegények még szegényebbek lettek, a gazdagok pedig még gazdagabbak ebben az országban. Innentől kezdve az én hitelességem nem megkérdőjelezhető egyetlen fideszes képviselő által sem.

A másik pedig az, hogy én közöltem önökkel, hogy a fenntarthatóság szempontjából kívánok ehhez a vitához hozzászólni. Ugyanis az LMP semmi olyan megoldást nem tud támogatni, ami fenntarthatatlan, mert a belső adósságát növeli ennek az országnak. Emlékszünk még mindannyian a magán-nyugdíjpénztári vagyon felélésére. Azért ilyenre hadd ne kezdjünk el már tapsolni, tisztelt képviselőtársaim!

Ráadásul, ha önök nem hazudták volna el a saját választási ígéreteiket, akkor 30-50 százalékos csökkentést tudtak volna elérni minden egyes magyar családnál. Ez az önök hazugsága, amitől önök gyakorlatilag megfosztották a magyar családokat. Önök most ne próbáljanak úgy beszélni, mintha ezeknek az embereknek az érdekében csinálnák ezt a rezsibűvészkedést! És hogy miért bűvészkedés? Emlékszünk rá, mi volt 2011-ben? A távhőszolgáltatóknak 52 milliárd forintos kompenzációt kellett nyújtani, ráadásul ott volt még azon kívül, amit az energiaárba be kellett építeni, egy 70 milliárd forintos támogatás is. Lehet tehát, hogy önök most tudnak adni egy látszólag alacsony árat, de csak a távhőszolgáltatóknak az adófizetők, vagyis a fogyasztók 120 milliárd forintot fizetnek. Pontosan azért, mert egy teljesen átgondolatlan koncepció ez az egész rezsihazugság, amivel lehet, hogy kampányban jól tudnak hasítani, de az biztos, hogy ennek az országnak hosszú távú károkat okoznak.
Felszólalások:  Előző  182  Következő    Ülésnap adatai