Készült: 2020.08.11.12:47:07 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

247. ülésnap, 116. felszólalás
Felszólaló Tóth András (MSZP)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:59

Felszólalások:  <<  116  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TÓTH ANDRÁS (MSZP, országos lista): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Miniszter Asszony! Ön az MDF képviselőjeként négy évvel ezelőtt, 1997 végén egy azonnali kérdést tett fel. Ez a kérdés azzal foglalkozott, hogy a Miniszterelnöki Hivatal a helyi kábeltévék részére a kormány üléseit követő sajtótájékoztatókról összefoglalót kívánt készíteni. E videokazetta anyagát a kábeltévék saját belátásuk szerint hírműsoraikhoz használhatták volna fel. E szolgáltatásban ön akkor rendkívül sok kivetnivalót talált.

Tisztelt Miniszter Asszony! Most az önök kormánya a Széchenyi-terv ürügyén saját magát reklámoztatja az adófizetők pénzén a kábeltelevíziókon. A közel ötven helyi kábeltévén keresztül több mint ötezer alkalommal sugárzott politikai reklámmal nap mint nap elmondatják az elhíresült, öndicsőítő szlogent. E politikai hirdetések elkészítésének ára megközelítőleg 40 millió forint. Az ötezer alkalommal történő sugárzás díja - piaci árakat alapul véve - közel 440 millió forint. A Fidesz-kormány önreklámja tehát - szerény becslések szerint is - közel 480 millió forintjába kerül az országnak. A kábeltévék többsége egyébként olyan szerződéssel rendelkezik, amely alapján kötelesek a hirdetéseket leadni.

Tisztelt Miniszter Asszony! Három kérdésre kérem válaszát. Lát-e ön kivetnivalót a közpénzen történő politikai önreklámozásban? Másrészt: tiltakozott-e ezen eljárás ellen a kormány ülésén? Harmadrészt: tervezi-e, hogy ebben a kérdésben azonnali kérdést intéz a miniszterelnökhöz?

Várom megtisztelő válaszát, sok tízezer adófizető állampolgár nevében is.

Köszönöm. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

Felszólalások:  <<  116  >>    Ülésnap adatai