Készült: 2020.02.17.07:53:16 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

180. ülésnap, 40. felszólalás
Felszólaló Dömötör Csaba
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 1:35

Felszólalások:  <<  40  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! A múlt heti, brutális bőnyi rendőrgyilkosság után valóban érdemes megvizsgálni, hogy az egyes pártok, illetve a Jobbik valóban együttműködnek‑e szélsőséges, radikális szervezetekkel. Csak szeretnék itt mindenkit emlékeztetni arra, hogy az az ember, aki a múlt héten hidegvérrel főbe lőtt egy rendőrt, korábban együtt mozgott a Jobbik betyársereges haverjával. A Jobbik ennek a Betyárseregnek tett ígéretet arra, hogy majd számít rájuk a rendvédelem területén, ha kormányra kerül.

Korábban is voltak már jelek az együttműködésre, a Betyársereg egyébként Hitler-emléktúrát szervezett, és nem mellékesen a vezetője nácinak vallja magát, és a fajok hierarchiájáról értekezik, egyébként pedig a Jobbik egyik magas beosztású vezetőjének a közeli jó barátja. Van itt más is. Egy korábban nagy nyilvánosságot kapott telefonbeszélgetés alapján munkamegosztás van a Jobbik, a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom között, ahol is ezek az utóbbiak kimondhatják azokat a dolgokat, amiket a Jobbik taktikai okokból nem, mert nem szép történet.

Jól látszik tehát, hogy a Jobbik egy zavaros hátterű párt, és csak remélhetjük, hogy a párt partner lesz ezen ügyek tisztázásában, ha már egyszer annyira érzékeny a biztonsági kockázatokra. (Dúró Dóra: Adtunk ki közleményt! Tisztáztuk!) Mindannyiunk érdeke, hogy megtudjuk, hogy valójában mi zajlik a bulvárszereplések és az egyéb cukiságok árnyékában. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Felszólalások:  <<  40  >>    Ülésnap adatai