Készült: 2021.06.21.11:59:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

148. ülésnap (2004.05.10.), 97. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:28


Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Tisztelt Miniszter Úr! Én partner leszek, és mindenképpen segítséget fogok önnek vagy önöknek nyújtani ennek a betegségcsoportnak a kapcsán, hogy önök is tisztán lássanak. Az OEP november óta nem fizeti ki a házi ápoláshoz szükséges antibiotikumot annak a kórháznak, ahol a legtöbb beteget szolgálják ki.

A kórházi leépítések következtében olyan orvosok, illetve itt egy személyben: egy olyan doktornő, főorvos asszony munkája kerül veszélybe, aki egy személyben vitte ezt a betegségcsoportot a hátán. Sorolni tudnám azokat a következményeket, amelyek sajnos most bekövetkeztek a leépítések során, de én itt inkább azt szeretném önnek mondani, hogy a cisztás fibrózis valóban egy kis betegségcsoport, de bizony tükre az egész társadalomnak; tükre annak az egészségügyi helyzetnek, amelyben ma az ország van.

Ha egy ilyen kis betegségcsoport ilyen helyzetbe került, akkor emellett még tucatszámra mondhatunk olyan betegségcsoportokat, amelyekben szenvedők - szintén gondokkal küzdve - nem kapják meg az ellátásukhoz szükséges gyógyszereket, támogatást, az orvosok pedig bizonytalan helyzetbe kerültek a leépítések miatt.

Ne haragudjon, miniszter úr, nem tudom elfogadni a válaszát. Azt viszont mindenképpen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) felajánlom, hogy segítek ennek a problémának a megoldásában.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  97  Következő    Ülésnap adatai