Készült: 2021.06.14.04:30:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

142. ülésnap (2004.04.19.), 65. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka képviselő elutasította a választ
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  65  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! Megnyugtatónak tűnne a válasz, amelyet ön mondott, ha nem ismernénk az önök politizálását. (Zaj, közbeszólások a kormánypárti padsorokban: Jaj!) Ha nem ismernénk azt, hogy ha önök 19 ezer forintot adnak a nyugdíjasoknak, akkor utána néhány hónap múlva, néhány év múlva azt két kézzel veszik vissza, és a többszörösét veszik vissza. (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Így van! - Zaj a kormánypárti padsorokban.) Megnyugtató lenne a válasz, ha amikor Medgyessy Péter miniszterelnök az otthonteremtési támogatás kiterjesztéséről beszél, akkor a fiatalok arra számíthatnának, de a valóságban azt élik meg, hogy egy éven belül ezt a támogatási rendszert eltörlik, tönkreteszik.

Önök hozták be azt az áfatörvényt, önök szavazták meg azt az áfatörvényt, amellyel ilyen helyzetbe hozták ezeket a szervezeteket. Hiába vesznek most egy lendületet, ez nagyon helyes, nagyon jó, de akkor miért nem járnak el ugyanúgy, mint ahogy eljártak a fővárossal kapcsolatban a közlekedési támogatás kapcsán.

Válaszát nem tudom elfogadni, mert sajnos hitetlenek most már az emberek az önök irányába. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  65  Következő    Ülésnap adatai