Készült: 2020.07.16.17:00:34 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

337. ülésnap (2013.12.16.), 142. felszólalás
Felszólaló Dr. Bárándy Gergely (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott képviselői viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:05


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. BÁRÁNDY GERGELY (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Ön egy rendkívül okos ember, nem hiszem, hogy ne értené azt, hogy mi ezzel a probléma. Nem azzal van a gond, hogy a kormánymegbízott egy politikai rendezvényen valamilyen tartalmú beszédet elmondott akár az alaptörvényről, akár másról, hanem az, hogy kivezényeltek kötelező jelleggel gyerekeket egy kiállításmegnyitóra, és az iskola diákjainak mondott el politikai beszédet, ráadásul még azt is megjelölte, hogy végzős évfolyamokból verbuválják a társaságot. Ez nyilvánvalóan azt a célt szolgálja, hogy ők lesznek majd az első szavazók az 2014-es választásokon.

Miniszter úr, az ön hatáskörébe és felügyelete alá tartozik a kormánymegbízott tevékenysége. Még egyszer mondom, ha egy politikai beszédben bármit elmond, az rendben van, azt csinál, amit akar. De egy kötelezően diákoknak szervezett rendezvényen, azt gondolom, más a helyzet.

Tisztelt Miniszter Úr! Diákokat utoljára abban a korban vezényeltek ki politikai beszédek meghallgatására és politikai célból, ami ellen önök harcot hirdettek. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)

Éppen ezért a válasz, azt gondolom, teljes mértékben elfogadhatatlan. (Taps az MSZP padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai