Készült: 2019.10.20.09:39:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

47. ülésnap (2018.12.03.), 76. felszólalás
Felszólaló Hubay György (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:28


Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HUBAY GYÖRGY (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Hetek teltek el azóta, hogy az LMP társelnöke, Demeter Márta, aki egyben a Honvédelmi és rendészeti bizottság alelnöke is, durván átgázolt egy külföldön szolgálatot teljesítő katona és családja személyiségi jogain. Fittyet hányva nem nyilvános katonai adatok nyilvánosságra hozatalával járó kockázatokra, gondolkodás nélkül beáldozott egy kétéves kislányt annak érdekében, hogy hazug, lejárató kampányt tudjon indítani a miniszterelnök szintén kiskorú lányával szemben.A képviselő asszonyt az öncélú politikai haszonszerzés annyira elvakította, hogy nem gondolt bele, mennyire kellemetlen lehet ezen cselekedete egy olyan kisgyermek és családja számára, aki semmiről sem tehet, csak a haza szolgálatában dolgozó édesapját ment el meglátogatni.

Tisztelt Államtitkár Úr! Azt egy sorkatonai szolgálatot teljesített magyar fiatal is tudta, hogy a katonasággal kapcsolatos információkat nem oszthat meg külső személyekkel, erre egyébként eskü is kötelezte. Ellentétben képviselő asszonnyal, aki magát honvédelmi szakembernek tartja, bár a legalapvetőbb kötelezettségekkel sincsen tisztában.

Az mindannyiunk számára világos, hogy milyen komoly biztonsági kockázattal jár nyilvánosságra hozni egy külföldi misszióban szolgálatot teljesítő katona kétéves gyermekének nevét, felfedve ezzel önmagát és teljes családját. Hogyan tud ezek után ez az ember akár súlyosabb konfliktusövezetekben harcolni, hogyha mindvégig az van a szeme előtt, hogy a családjával is zsarolhatják őt, hiszen egy felelőtlen magyar politikus bemondta a sajtóban gyermekének a nevét?

A képviselő asszony hatalmas hibát vétett, mikor gyermekeket használt fel arra, hogy lejárassa a miniszterelnököt, de bátorsága viszont azóta sem volt, hogy kiálljon a nyilvánosság elé, és bocsánatot kérjen a katonától és családjától.

Tisztelt Államtitkár Úr! Így kérdezem  tudva, hogy mennyire érzékeny adatokról beszélünk, és mennyire fontos egy háborús övezetben (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) szolgálatot teljesítő katona adatainak védelme, felmerül a kérdés -: a képviselő asszony szivárogtatásai (Az elnök ismét csenget.) milyen biztonsági kockázatot jelentenek a katona és családja számára, és kérdezem, tud-e még így teljes értékű szolgálatot teljesíteni külföldön.

Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
Felszólalások:  Előző  76  Következő    Ülésnap adatai