Készült: 2021.07.23.20:48:26 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 56. felszólalás
Felszólaló Dr. Kállai Mária (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KÁLLAI MÁRIA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterhelyettes Úr! Tisztelt Ház! Szolnok városa régóta küzd azzal a problémával, ami egyrészt örvendetes, hiszen a járműforgalom jelentősen megnőtt, ugyanakkor nagyon komoly gondot okoz Szolnok belvárosában is, illetve Szolnok környékén. Ezért fordultunk Szalai Ferenccel, a város polgármesterével a kormányzathoz egy új belvárosi Tisza-híd építésének javaslatával, amely Tisza-híd nemcsak a város hídja lehetne, hanem délről a Rákóczifalva, Rákócziújfalu térségéből jövő forgalmat is elvezetné, és ha sorba kellene szedni a széles társadalmi igényeken alapuló fejlesztéseket, akkor meggyőzően mondhatom azt, hogy Szolnok lakói számára a közlekedésfejlesztést illetően ez a legfontosabb.

Éppen ezért örvendetes az, hogy 2019-ben a kormány az úgynevezett útprogram megvalósításáról hozott határozatában kijelölte az irányt, lehetőséget teremtett arra, hogy Szolnokon a Csáklya úti Tisza-híd és a hozzá kapcsolódó, Szandaszőlőst elkerülő útrendszer tervezése megkezdődjön, a kormány biztosítja a tervezésre való forrásokat  ezt ezúton is tisztelettel, megbecsüléssel köszönöm , majdan a kivitelezés a jelenlegi becslések szerint legalább 30 milliárd forintba fog kerülni.

A tervezés folyamatában tudomásom szerint az ITM elkészítteti a tanulmánytervet, a környezeti hatástanulmányt, beszerzi a környezetvédelmi engedélyt  beszerezteti, bocsánat , továbbá elkészítteti az engedélyes terveket, és az építési engedélyekig el tudunk jutni.

A Tisza-híd megépítése jelentősen meghatározó Szolnoknak, Szolnok térségének forgalmában, nyilván maga a közlekedés hat a gazdaságra, hat az életminőségre, hat a lakhatásra, tulajdonképpen túlzás nélkül mondhatom azt, hogy Szolnok, Szolnok környéke, de a keleti országrész szempontjából is döntő lehet.

Ezért tisztelettel kérdezem, miniszterhelyettes úr: hol tart jelen pillanatban a szolnoki Csáklya úti Tisza-híd és a hozzá kapcsolódó, Szandaszőlőst elkerülő úthálózat előkészítési munkája? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)
Felszólalások:  Előző  56  Következő    Ülésnap adatai