Készült: 2021.08.02.01:12:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 38. felszólalás
Felszólaló Dr. Rétvári Bence (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Sajnálatos, hogy a Jobbikban valóban olyan hangok vannak, tisztelt képviselő úr, akár pártja elnöke, frakcióvezetője részéről, akár Lukács László György szakpolitikus részéről, vagy akár Nunkovics Tibor részéről  aki a sztálini Vörös Hadsereghez hasonlította a koronavírus elleni oltást , amelyek alkalmasak arra, hogy embereket, akár a Jobbik szavazóit is elbizonytalanítsák.

Jobb lenne, ha mindenki egyértelműen amellett foglalna állást, hogy minél többen regisztráljanak, és oltassák be magukat, mert azzal viszont teljes mértékben egyetértek, amit ön mondott, hogy csak oltásokkal lehet ezt a járványt leküzdeni, és bár elegendő lett volna ehhez az európai uniós közös beszerzésben Magyarországra érkező vakcinamennyiség, hogy ezt megtegyük, de most már szerintem mindenki számára nagyon jól látható, hogy ez nem elegendő. Nemcsak mi mondjuk, hanem az osztrák kancellártól a német kancellárig, sőt az Európai Bizottság jelenlegi és korábbi elnöke vagy alelnöke is ugyanígy nyilatkozott.

Tisztelt Képviselő Úr! Az a célunk, hogy valóban folyamatosak legyenek az oltások. Az idei évben a háziorvosi praxisok finanszírozása amúgy is óriási mértékben emelkedik, 71,5 milliárd forinttal, de emellett még további 6 milliárd forintnál is magasabb összeget biztosít a költségvetés azért, hogy a háziorvosok számára, ha hétvégén is oltásokat végeznek, a többletmunkájukért többletmunkadíjat fizessünk. 80 ezer forintban részesülnek naponta, akkor, ha hétvégén is oltanak, ha pedig nem egy teljes napot dolgoznak, hanem egy fél napot dolgoznak, akkor is 40 ezer forintban részesülnek. Ez 6,4 milliárd forintos keret, pontosan azért, hogy mindenki számára ez biztosított legyen.

Azért van a 1818-as telefonszám, hogy mindenki minden információt megkapjon. Ön információhiányra hivatkozik, tisztelt képviselő úr. Egy külön „vakcinainfo.gov.hu” honlapot hoztunk létre, hogy minden, vakcinákkal kapcsolatos információ ott közvetlenül mindenki számára elérhető legyen, akár a regisztrációra jelentkező emberről van szó, akár orvosokról van szó, akik a védekezésben közreműködnek. Naponta vannak erről sajtótájékoztatók, pontosan azért, hogy mindenki minden információ birtokában legyen. Átlátható, az interneten fönt van. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  38  Következő    Ülésnap adatai