Készült: 2021.07.31.13:48:13 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 312. felszólalás
Felszólaló Dr. Cseh Katalin
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:50


Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. CSEH KATALIN európai parlamenti képviselő: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az Európai Unió egy történelmi segélycsomaggal segíti Magyarországot, azonban egy működő demokráciában nekünk ma nem egy 13 oldalas sajtpapír mentén kellene vitatkoznunk a helyreállítási tervről, hanem valódi és részletes programot látnánk, és akkor beszélhetnénk például arról, hogy ahogy a világ összes pontján, úgy Magyarországon is milyen súlyosan érintette ez a válság a nőket. Aki hónapok óta próbál otthonról dolgozni a gyermeke mellől, aki elveszítette az állását, vagy aki a bántalmazójával van összezárva otthon karanténban, az szerintem pontosan tudja, hogy miről beszélek.

De milyen segítségre számíthatnak ők a Fidesz-kormánytól? Azért kérdezem ezt, mert a helyreállítási program nyilvános tervében egyetlenegyszer szerepel az a szó, hogy nő, úgy, hogy szülőképes korú nők. Szülőképes korú nőként én elmondhatom önöknek, hogy nevetséges, hogy ennyi gondolata van ennek a kormánynak az ország feléről, pedig ebből a több száz milliárd forintból megváltoztathatnánk az ápolási szektort, segíthetnénk a munkájukat elvesztett nőknek, segíthetnénk a családon belüli erőszak áldozatainak, és ezekről egy árva szó sem esik ebből a középiskolás színvonalú dolgozatból, amit a kormány nekünk prezentált.

Tisztelt Kollégák! Az uniós pénz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) nem Mészáros Lőrinc és nem Tiborcz István számára van szánva, ez a pénz minden magyar emberé, férfiaké és nőké egyaránt. Egyaránt kell hogy részesüljenek belőle, minden magyar ember. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokból.)
Felszólalások:  Előző  312  Következő    Ülésnap adatai