Készült: 2021.07.31.23:25:51 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 252. felszólalás
Felszólaló Dr. Keresztes László Lóránt (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:26


Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. KERESZTES LÁSZLÓ LÓRÁNT (LMP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Azt hiszem, hogy jogos és indokolt volt Balczó Zoltán képviselő úr felszólalása, ugyanakkor az önmagában szánalmas és gyalázatos, hogy eleve az ellenzéknek, az LMP-frakciónak és a többi ellenzéki pártnak kellett kezdeményeznie egy vitát, hogy erről a rendkívül fontos, a magyar nemzet jövőjét meghatározó kérdésről tudjunk az Országgyűlés előtt vitázni sok ezer milliárd forint felhasználásáról.

Önök, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim, tisztelt Nacsa képviselő úr, a Fidesz és a KDNP vezérszónokai a felszólalási idejük jelentős részében gyurcsányoztak, az ellenzéket gyalázták, a 2010 előtti kormányokkal foglalkoztak, és akár egyetlenegy percet sem áldoztak arra, hogy valamiféle önkritikus gondolatot megfogalmazzanak, hogy miért dőlt kudarcba gyakorlatilag minden tervük, aminek az ígéretével önök választást nyertek annak idején, és miért ért el olyan gyalázatos hatást az önök politikája, hogy több százezer ember elment ebből az országból.

Most ez egy nagyon fontos vita, most viszont a jövőről kellene beszélnünk. Egy nagyon nehéz helyzetben van az ország, de a jövőről kell beszélnünk, mert látszik, hogy rengeteg rendszerprobléma van, kezeletlen probléma, és olyan tragikus helyzetben van most ez az ország és az egész nemzet, hogy ezeknek a forrásoknak a helyes felhasználása biztosíthatja, hogy végre egy hosszú távú és valódi fejlődési folyamatot lehessen elindítani.

Ezért mindenkitől egy kicsi önmérsékletet kérek, és azt, hogy fejezzük most be az aktuális pártpolitizálást, fejezzük be a választási kampányt, és ezekről a kérdésekről folytassunk lehetőség szerint egy szakpolitikai vitát. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  252  Következő    Ülésnap adatai