Készült: 2021.07.27.03:43:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

185. ülésnap (2021.03.22.), 142-144. felszólalás
Felszólaló Varju László (DK)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Videó/Felszólalás ideje 1:46


Felszólalások:  Előző  142 - 144  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

VARJU LÁSZLÓ (DK): Igen, köszönöm szépen.

ELNÖK: Elfogadja? (Varju László: Igen.) Öné a szó, képviselő úr, parancsoljon!

(14.20)

VARJU LÁSZLÓ (DK): Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Miniszter Úr! Orbán Viktor 2020. szeptember 12-én azt mondta, idézem: „Most a védekezésnek a sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni.” Eddig a szó szerinti idézet.

Meghalt 17 ezernél is több magyar ember, a 9. legrosszabbak vagyunk a halálozási listán a világon. Az ön miniszterelnökének állítólag Ausztria volt a minta. Miniszter úr, több mint kétszer annyi magyar halt meg, mint ahány osztrák állampolgár. Miért nem tanultak belőle? Ne mutogassanak senkire sem! Önök kormányoznak, önök kértek minderre felhatalmazást. Erre futotta belőle: 17 ezer magyar áldozat.

Miniszter Úr! Kérdezem tehát, ön szerint siker vagy kudarc, hogy a lakosságaik arányában a világ 200 országa közül Magyarország adta a 9. legtöbb áldozatot ebben a vírus elleni harcban. Miniszter Úr! Az ön kormánya, Orbán Viktorral az élen több ezer magyar haláláért felelős, ők az önök mulasztásai miatt haltak meg. Előre szólok, hogy ne fáradjon olyan hazugsággal válasz gyanánt, hogy a vírusnak drukkolok, ha így lenne, hagynánk a maguk bénázását, és nem lázadnánk a tetteik ellen. Most a védekezés sikerét a halálesetek, illetve a megmentett életek számában tudjuk mérni.

Tehát konkrét válaszát várom, miniszter úr: ön szerint Orbán Viktornak siker a 17 ezer magyar vírusáldozat? (Dr. Budai Gyula: Halálkampány!)
Felszólalások:  Előző  142 - 144  Következő    Ülésnap adatai