Készült: 2020.08.09.19:26:02 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

276. ülésnap (2013.05.13.), 333. felszólalás
Felszólaló Dr. Szűcs Lajos (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó Önkormányzati és területfejlesztési bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:38


Felszólalások:  Előző  333  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. SZŰCS LAJOS, az önkormányzati és területfejlesztési bizottság előadója: Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Tájékoztatom önöket, hogy az önkormányzati és területfejlesztési bizottság 2013. május 13-ai ülésén megtárgyalta az egyes ingatlanok Fővárosi Önkormányzat részére történő átadásával összefüggő törvénymódosításról szóló T/11110. számú törvényjavaslatot. A javaslat az egyes ingatlanok Fővárosi Önkormányzat részére történő átadásáról szóló 2012. évi CX. törvényt, valamint az épített környezet alakításáról és védelméről szóló törvényt módosítja. Célja, hogy a fővárosi kerületi önkormányzatok és az állami tulajdonban álló, a Duna partvonalával közvetlenül határos budai és pesti alsó rakparton lévő ingatlanok, kikötőhelyek és kikötőhelyi infrastruktúra és a nagy hajók fogadására alkalmas infrastruktúra vonatkozásában vagyonkezelői jogot biztosítson a Fővárosi Önkormányzat számára.

A törvényjavaslat a jelen törvényben meghatározott területekre vonatkozóan az egységes hasznosítás és fejlesztés érdekében bevezeti a fővárosi építési szabályzatot, amelynek köszönhetően a Fővárosi Önkormányzat rendeletben szabályozhatja többek között az építés helyi rendjét, a területfelhasználás módját és a környezethasználat módját.

A bizottság a törvényjavaslatot megtárgyalta és 16 igen szavazattal, 5 nem szavazat mellett általános vitára alkalmasnak találta. Köszönöm a megtisztelő figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  333  Következő    Ülésnap adatai