Készült: 2020.03.28.20:10:19 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

10. ülésnap (2018.06.20.), 82. felszólalás
Felszólaló Kontrát Károly (Fidesz)
Beosztás Belügyminisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 3:33


Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Igen. Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Legelőször is szeretném megköszönni a javaslatot támogató képviselői hozzászólásokat, hiszen nagyon fontos az, hogy ez a javaslat minél szélesebb körű támogatást kapjon, hiszen a terrorizmus elleni küzdelem, eredményes küzdelem hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország biztonságos ország legyen, Magyarország és a magyar emberek biztonságban legyenek, és ezért nekünk az az alapállásunk, hogy ennek érdekében holnap sokkal többet kell tenni, mint amit ma vagy tegnap tettünk. Ezért is utaltam az expozémban a kormány törekvéseire e tekintetben, illetőleg ebben a kérdéskörben. Szeretném hangsúlyozni azt, hogy Magyarország Kormánya nemzeti hatáskörben is mindent megtesz a terrorizmus elleni küzdelem vonatkozásában, hiszen szervezeteket hoztunk létre, a Terrorelhárítási Központot, a Tibeket, a rendőrség költségvetését növeltük, megerősítettük a rendőrséget, a nemzetközi kötelezettségeinket teljesítjük, megvédjük az országot, megvédjük a határainkat, a schengeni egyezményben vállalt kötelezettségeinknek is eleget teszünk, és ez a most tárgyalt törvényjavaslat is megfelel Magyarország nemzeti érdekeinek.

Engedjék meg, hogy Molnár Gyula MSZP-s képviselő hozzászólására reagáljak.

(11.40)

Ő arra kérte a kormánypárti képviselőket, hogy választási kampányi petárdákat ne lőjenek el - idézőjelbe téve -, ne vegyenek igénybe itt a vita során, mert ez nem korrekt - vagy ez nem helyes, pontosabban, talán ezt mondta -, de ő mégis megtett egyet. Azt mondja, hogy a letelepedési kötvények esetében nem történt semmiféle nemzetbiztonsági vizsgálat. Szeretném elmondani itt is, nagyon sokszor válaszoltam itt a parlamentben az ellenzéki képviselői kérdésekre, hogy négyszeres átvilágítás történt minden egyes kérelmező esetében, és nagyon sok elutasítás született, amikor az illetékes hatóságok által végrehajtott ellenőrzés következtében nem kaphatott ilyen jogot a kérelmező, tehát nem jegyezhetett ilyen kötvényt, mert olyan körülmények álltak fenn, amelyek ezt kizárták.

Tehát, képviselő úr, még egyszer az igazság kedvéért és a valóságnak megfelelően elmondom, hogy négyszeres ellenőrzést hajtottak végre a rendőrségtől a Terrorelhárítási Központig az erre hivatott magyar hatóságok. Ha megengedi, nem akarok itt erre kitérni, én megértem, hogy a választási kampánnyal kapcsolatos emlékek nem kedvezők a képviselő úr számára, de az igazság az, hogy erre a kérdésre mindenképpen szerettem volna válaszolni. Egyébként megköszönöm, hogy támogatják majd a javaslatot, hiszen ez valóban nemzeti érdek.

Varga-Damm Andrea képviselő asszony hozzászólását is köszönöm. Bízom abban, hogy a Jobbik képviselőcsoportja is tudja támogatni, és ebben a nagyon fontos kérdésben, a terrorizmus elleni küzdelemben kialakul egy olyan döntés, ami teljes mértékben megfelel Magyarország nemzeti érdekeinek.

Egy dolgot szeretnék leszögezni: Magyarország Kormánya számára a magyar emberek biztonsága az első, Magyarország az első, és mi mindent megteszünk a jövőben is a biztonság érdekében. Még egyszer kérem a tisztelt képviselőtársaimat, hogy a javaslatot támogassák. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  82  Következő    Ülésnap adatai