Készült: 2021.06.19.11:02:46 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 90. felszólalás
Felszólaló Németh Zsolt (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka Előadói válasz
Videó/Felszólalás ideje 2:40


Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nagyon röviden annyit szeretnék csak hozzáfűzni, hogy lehangoló volt ez a vita. Azt gondolom, nagyon itt van az ideje, hogy a parlament a választási kampány idejére felfüggessze a működését, hiszen mintha elsöpörte volna az összefüggéstelen választási kampányszlogenek sorozata alapvetően az ellenzéki hozzászólásokat, ezt azért hadd tegyem hozzá. Mesterházy Attila képviselőtársam is bejött, elmondott három mondatot, aztán távozott. Azt hiszem, ez nem méltó a Magyar Országgyűlés eljárásrendjéhez. (Dr. Józsa István: Sokkal többet mondott, negyedórát beszélt!)Valóban arról van szó, tisztelt képviselőtársaim, amiről szó van: a Lengyelország melletti kiállásról van szó. Nyilvánvaló, hogy nagyon sokféle összefüggése van egy ilyen kérdésnek, a magyar belpolitikával, a 7. cikkellyel, a bevándorlással, azzal az európai helyzettel, amiben vagyunk, de alapvetően ez egy kiállás Lengyelország mellett. Mert úgy gondoljuk, hogy méltánytalan támadás éri Lengyelországot. Éri méltánytalan támadás Lengyelországot vagy nem? Erre a kérdésre kell egyértelmű választ adni. Ha önök úgy gondolják, hogy nem éri méltánytalan támadás Lengyelországot  úgy látom, van, aki így gondolja az ellenzékben, van, aki nem , akkor ne támogassák. Ha úgy érzik, hogy éri méltánytalan támadás Lengyelországot, akkor pedig indokoltnak tartom, hogy kiálljanak mellette. Engem nem győztek meg azok az érvek, amelyeket ebben a kérdésben önök elmondtak.

(11.10)

Önök azt próbálták itt igazolni, hogy Lengyelországot nem éri méltánytalan támadás. Ezt komolyan gondolják?! Nem éri méltánytalan támadás Lengyelországot ebben a jelenlegi helyzetben? (Dr. Józsa István közbeszól.  Dr. Bárándy Gergely: A lengyel kormányt! Nagy különbség!) Lengyelországot nem éri méltánytalan támadás? (Dr. Józsa István: A lengyel kormány támadja a jogállamot!  Az elnök csenget.) Ma, Európában, az Európai Bizottság, az Európai Parlament, az Európai Unió egésze részéről  nem? (Dr. Józsa István: A jogállamot támadja a lengyel kormány!) Ha önök azt mondják, hogy nem, akkor pedig nem komoly emberek. Akkor nem komoly emberek. (Dr. Bárándy Gergely közbeszól.  Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Köszönöm szépen a figyelmet.

Tisztelt Országgyűlés! Bízom benne, hogy ez a határozat a parlament többségének a támogatását fogja élvezni. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  90  Következő    Ülésnap adatai