Készült: 2021.06.15.14:15:33 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 212. felszólalás
Felszólaló Tuzson Bence (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utáni felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 4:54


Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

TUZSON BENCE (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr, a szót. Az utóbbi időben, úgy, mint az ország egészében, Dunakeszin, Pest megye 5. számú választókerületében is komoly fejlesztések zajlottak le. Dunakeszin, Fóton, Gödön, Csomádon, Csömörön és Erdőkertesen nagyon sok minden megújult.Ha csak Dunakeszire tekintünk, látjuk, hogy a város képe is megváltozott az utóbbi időszakban. A legnagyobb eredménynek azonban a magam részéről azt tartom, hogy egy új 24 tantermes iskolával egészülhetett ki a város. Fontos közlekedésfejlesztési beruházások is voltak, és a következő időszakban ezek folytatódni is fognak. Hiszen a 2-es és a 2/A közötti út nemsokára meg fog épülni, ugyanígy az M2-es autóút is ki lesz szélesítve, megkönnyítve ezzel sokak számára a Budapestre való bejárást.

Dunakeszi mellett természetesen Gödön is fejlesztések zajlanak, és fejlesztések fognak zajlani a következő időszakban is. Körülbelül 2 milliárd forintból újulnak meg Gödön állami támogatásból a belső utak, a belső közlekedés. A következő időszakban itt is épülni fog egy 24 tantermes iskola, és ezenfelül uszodája is lesz a városnak, ráadásul egy olyan uszodája, ahol még a műugrást is lehet a következő időszakban gyakorolni.

Emellett természetesen Fóton is fejlesztések zajlottak, valósultak meg. Ne felejtsük el azt, hogy Fóton van Ybl Miklós egyik első, nagyon fontos és művészettörténeti értékkel is rendelkező alkotása, a katolikus templom, amelynek megújítására az elmúlt időszakban 500 millió forintot költött a magyar állam. Emellett elkezdődött, részben elkezdődött a fóti Károlyi-kastély megújítása is. Emellett itt is útfelújítások zajlottak, és nagyon sok beruházás valósulhatott meg, és a következő időszakban itt is a közlekedésfejlesztés területén is nagy előrelépések lesznek.

Ha már közlekedésfejlesztésről van szó, a Budapest-Vác vasútvonal is megújult és megújul, és ezen a területen lesz először Magyarországon emeletes motorvonat. Ezek a vonatok 2019-re fognak elkészülni, attól az időponttól kezdve járhatnak ezen a szakaszon.

Ezenkívül a kistelepüléseken is, Csomádon is az egészségház megújításával vagy pedig több utca leaszfaltozásával komoly fejlesztések valósulhattak meg. Ilyen fejlesztésekről beszélhetünk Veresegyházon is, ahol a kormány legutóbbi döntésének értelmében egy katolikus iskola fog megvalósulni. Ehhez 2 milliárd 600 millió forintos támogatást biztosít a magyar állam. Ez egy katolikus gimnázium lesz. Emellett zajlik, éppen most zajlik a közbeszerzése a református iskola kibővítésének is. Emellett még számos beruházás valósul meg az egészségfejlesztés területén. Hiszen Dunakeszivel együtt, ahol 2 milliárdos egészségügyi fejlesztés van, Veresegyházon a Misszió fog megújulni, és ezenkívül még Csömörön is 200 millió forintból az egészségház megújítására sor fog kerülni.

Szóval, az 5. számú választókerület, Pest megye 5. számú választókerülete nagyot fejlődött az elmúlt időszakban, és a következő időszakban is nagyot fog fejlődni. Szeretném megköszönni a választópolgároknak a támogatásukat ebben a munkában, hiszen a választópolgárok nélkül, Dunakeszi választókerületének polgárai nélkül ezeket az eredményeket nem tudtuk volna megvalósítani.

Tisztelt Országgyűlés! Első képviselői ciklusom utolsó felszólalásában engedjék meg, hogy köszönetet mondjak azoknak, akik nélkül ezt a felemelő, felelősségteljes munkát nem tudtam volna elvégezni, sikerre vinni. Szeretném megköszönni szüleimnek, Kovács Juditnak és Tuzson Balázsnak, hogy a munka és a család szeretetére neveltek. Tőlük megtanultam, hogy különleges teljesítmény nélkül nem lehet különleges eredményt elérni. Köszönöm feleségemnek, Kassai Borbálának, hogy kitartó és megértő volt velem szemben. Az ő támogatása nélkül ma nem beszélhetnék itt, önök előtt Európa legszebb parlamentjében. Végezetül köszönöm gyermekeimnek, Barnabásnak, Emíliának, Balázsnak és Domonkosnak, hogy erőt adtak és erőt adnak nekem a munkához. Számomra ők az iránytű és a mérce.

Mi Magyarországért, az egész magyarságért, gyerekeink jövőjéért dolgozunk. Ehhez kérem a magyar emberek támogatását. Köszönöm, hogy meghallgattak.
Felszólalások:  Előző  212  Következő    Ülésnap adatai