Készült: 2021.06.19.23:25:10 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 158-164. felszólalás
Felszólaló Mirkóczki Ádám (Jobbik)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 14:46


Felszólalások:  Előző  158 - 164  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Elég finom leszek, ha azt mondom, hogy épeszű embernek fizikai fájdalom hallgatni ezeket a sorokat, és ezeket az érveket vagy érveknek tetsző szavakat egymás mellett. Elmondom, hogy mire gondolok, és szeretném leszögezni  mondjuk, teljesen mindegy, hogy mit mondok, mert önök mindig azt hazudnak rólunk és másokról, amit akarnak. Nem vagyunk se bevándorláspártiak, se Soros György által támogatottak (Tuzson Bence: Még nem!), se az a sok-sok minden, amit naponta ránk aggatnak, de önöket ez a hazugságokban nyilván nem szokta gátolni. Fontosnak tartottam, hogy leszögezzem: szerintem az egyetlen frakció vagyunk a parlamentben, ahol nincs és nem is volt Soros-ösztöndíjas. Önök ezt sem a kormányukról, se a frakciójukról nem tudják elmondani, ennyit erről.Szeretném feltenni a költői kérdést, hogy önök szerint mi az, amire ma az illegális bevándorlással szemben nem ad lehetőséget a büntető törvénykönyv. Mi az, amit a Btk. szerint nem lehetséges, hogy megtegyünk a hatóságok által az illegális bevándorlókkal vagy éppen a terroristákkal szemben? Az elmúlt évek során számtalan olyan jogszabály-módosítást hajtottunk végre itt az Országgyűlésben, a Jobbik szavazataival természetesen, amelyek mind-mind akár a terrorizmus, akár az illegális bevándorlás visszaszorítását szolgálták.

Magyarázzák el nekem, hogy ez a Stop Soros, ez a törvényjavaslat mivel több, mint ami a Btk. szerint egyébként mindenfajta bűncselekmény elkövetőivel szemben megtehető! Nyilvánvalóan semmivel. Csak egyszerűen mondják ki, hogy önök már hosszú évek óta ezt használják kampánycélra, és ez szolgál arra, hogy egyébként mindent elfedjenek, ami valós probléma a magyar társadalomban (Németh Szilárd István: Ezt mondja Soros is!), ugyanúgy, ahogy nagyon súlyos és nagyon valós probléma a bevándorlás. Ezzel foglalkozni kell, azt azonban önök is pontosan tudják, hogy ezzel a jogszabálycsomaggal semmit nem fognak megoldani, ezt önök is pontosan tudják, csak nem teszik hozzá.

Szeretném megkérdezni azt is, hogy a Btk. lehetőségein túl ki és mi akadályozza a magyar titkosszolgálatokat, hogy végezzék a munkájukat. Semmi és senki. Ez a felügyelő minisztereken múlik, hogy mire használjuk akár az Alkotmányvédelmi Hivatalt, akár a Terrorelhárítási Központot, akár az Információs Hivatalt. Ez a jogszabály megint csak nem ad az ő kezükbe semmi olyat, ami a magyar biztonságot releváns módon erősíti.

Aztán mit gondolnak, miért hoztuk létre  a Jobbik támogatásával, hangsúlyozom ismét  ezt a különleges, új pluszjogrendet, a terrorveszélyhelyzetet? Pontosan azért, amivel önök indokolták ezt a javaslatot, ez azonban semmilyen biztonságpolitikai eszközt vagy szempontot nem feleltet meg a valóságban. És miért hirdették és tartják fenn most is a bevándorlás okozta válsághelyzetet? Ezek azok a jogszabályok, amelyek egyébként az illegális migrációval szemben lehetőséget adnak a Magyar Honvédségnek, a magyar rendőrségnek, a titkosszolgálatainknak és az összes hatóságnak, amely a közbiztonságot hivatott szolgálni. Ezekről kellene beszélni.

Annyiszor, de annyiszor elhangzott itt a kereszténység védelme! Azért feltették már maguknak legalább lefekvéskor vagy a négy fal között őszintén a kérdést, hogy önök mit művelnek a kereszténység védelmére való hivatkozás alatt, hogy milyen károkat okoznak a társadalomban? Feltették már egyszer maguknak önök is a kérdést, apák és anyák, mert már a Minimaxon is az önök idióta reklámjai mennek 024-ben, hogy otthon arra vagyok figyelmes, hogy pici gyerekek, a négy- meg ötéves gyerekek arról beszélnek, hogy hogyan kell félni Soros Györgytől?

Nevetséges lenne normális esetben, hogy önök rettegnek egy 90 éves öregembertől, de közben fel sem fogják a kereszténységükre való hivatkozással, hogy olyan károkat okoznak a magyar társadalomban, ami ma még mérhetetlen. Nem tudjuk, hogy a gyerekekben és a fiatal generációkban mit okoz ez az elmebaj, amit önök csinálnak. (Németh Szilárd István: Heller Ágnes iskolája…) Kell ahhoz egy értelmi képesség, hogy az ember felfogja azokat a súlyos szavakat szerintem, amiről beszélek. Amikor pici gyerekek erről beszélnek óvodában meg iskolában, amikor tanárok ezzel riogatnak diákokat, ezt végig kell… (Németh Szilárd István: Dehogy riogatnak!) Hozok én példát mindegyikre! (Németh Szilárd István: Szép volt! Ezt így kell csinálni!) Ezt kellene és közben…

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés!

MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Közben, közben…

ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Várjon egy percet! Tisztelt Országgyűlés! Jussunk konszenzusra abban, hogy az Országgyűlésben egyetlenegy képviselőt hívnak Mirkóczki Ádámnak, éppen ő beszél (Dr. Selmeczi Gabriella: Hála a jóistennek!), a többi nem. Tehát kérem szépen, ma, amikor a toleranciáról beszéltünk, viseljék el másnak a véleményét… (Halász János közbeszól.) Nagyon köszönjük, az elnököt meg nem bíráljuk, hanem szót fogadunk, köszönettel. Öné a szó. (Taps a Fidesz soraiban.  Dr. Répássy Róbert: De akkor ne emelje fel a hangját!)

MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Folytatom akkor. Ott még nem tartunk, hogy megmondja nekem, képviselő úr, hogy milyen hangnemben beszéljek. (Dr. Répássy Róbert: Akkor ne kiabáljon!) Nyomjon gombot! De kiabálhatok, miért ne kiabálhatnék? Üvölthetnék is. Az olyan elmebajos politika miatt, amit önök folytatnak, nyugodtan megengedheti egy ellenzéki képviselő, hogy felemelje a hangját. Miért ne emelhetném fel? (Dr. Répássy Róbert: Akkor, elnök úr, miért maradjunk csöndben?) Nyújtson be egy házszabály-módosítást…

ELNÖK: Azért maradjanak csöndben, mert őneki adtam meg a szót, és mert az önök szavazata révén én elnöklöm az ülést. Tulajdonképpen erről vitát nem kéne nyitni: Mirkóczki képviselő beszél, a többiek meg hallgatnak, következésképpen majd később elmondhatják a véleményüket, köszönettel. Beszámítom az idejébe, amit mondtam. Köszönöm.

MIRKÓCZKI ÁDÁM, a Jobbik képviselőcsoportja részéről: Én türelmes vagyok, köszönöm szépen, elnök úr, szóval, folytatom. És miközben ezt a  hogy mondjam  három éve zajló propagandát és társadalmi agymosást folytatják, eközben az önök által is felügyelt hatóság, például a Nemzeti Nyomozó Iroda feljelentése nyomán nem láttam még csak megalapozottnak sem azt, hogy egyáltalán nyomozást indítson Soros György ellen. Miközben bemutatták 2018. január 17-én ezt a Stop Soros című jogszabályhalmazt vagy javaslatot, éppen az önök belügyminisztere a bemutató sajtótájékoztatón saját maga a saját szavaival mondja, hogy egyébként nem tudunk arról, hogy Soros György ilyen tevékenységet folytatna. Ezt Pintér Sándor 2018. január 17-én mondja. Akkor döntsék már el, hogy most mi a releváns probléma és mivel kell foglalkozni, mert ez, amit önök folytatnak, finoman fogalmazva is káros. Ha egy ember felelne mindezért, ha egyetlenegy ember, például Soros György felelne mindezért, akkor egy magyar kormány az összes hatóságával együtt tehetetlen? Hát, ne vicceljünk már! Önök pontosan tudják, hogy egyébként a nagyon súlyos és nagyon sajnálatos bevándorlást mik okozzák. Ugyanúgy tudják, ahogy például én is tudom, hogy akár a közel-keleti konfliktusokban a nagyhatalmak katonai akcióinak milyen szerepe van ebben; ez nem Soros György, de akár ő is lehetne, de pontosan tudják, hogy nem ő. Miért nem ítélik el az Amerikai Egyesült Államok, Oroszország vagy Törökország katonai akcióit? Hát, ezek váltják ki globális szinten és globális méretekben a migrációt! Ezt miért nem ítélik el?

(17.20)

És ha annyira kell rettegni ezektől az emberektől, akkor vajon miért nyitnak kötvényirodát Erbílben, néhány kilométerre a fronttól? Ez is az ország biztonságát szolgálja? Rettegnek a fekete-afrikaiaktól, a Boko Haramtól és társaiktól  egyébként okkal , akkor miért nyitnak Afrikában kötvényirodát, miért hirdetik közpénzből a magyar letelepedési kötvényeket Afrikában? Nem érzik ezeket az ellentmondásokat? Nem érzik, hogy semmi köze a valóságnak ahhoz, amiről önök beszélnek? Kell egy gumicsont, kell valamivel folyamatosan riogatni a magyar társadalmat, és önök ezt kitűnően művelik.

És mindezt  szomorú kimondani  a kereszténység védelmére hivatkozva. Önök hivatkoznak a kereszténység védelmére, miközben kormányzati szinten soha nem látott gyűlöletpropagandát folytatnak. Ez a szomorú, és ezen kellene már végre elgondolkodni. És ha a kereszténységet meg akarjuk védeni, akkor talán nem arra kellett volna felhívni múlt héten a figyelmet, hogy a magyar fiatalok meg a magyar társadalom múlt hét szerdán ne Valentin-napot ünnepeljen, hanem hamvazószerdát tartson? Ez lenne a kereszténység védelme, de önök nem ezt teszik! Ezek azok a problémák, amikről beszélni kell.

Hogyha annyira félnek a bevándorlóktól, akkor miért engedtek be 24 ezer embert? 20 ezret letelepedési kötvények segítségével, és több mint 3500 embert a genfi egyezmény alapján különböző jogi státuszok szerint. És hozzáteszem, tegnap folytattunk erről egy vitát, és itt volt Völner államtitkár úr, most nem látom, de nyugodtan kérdezzék meg tőle, hogy 2015-16 magasságában miről is beszélt, amikor a magyar kormány határozatot hozott  egyébként nagyon helyesen , és határozatban mondta ki, hogy melyek a magyar kormány szerint a biztonságos harmadik országok. És itt sok balkáni ország fel lett sorolva, többek között Szerbia, többek között Bosznia. És ez nem volt véletlen. Azért lettek felsorolva, hogy mi azt mondhassuk  és egyébként mondjuk is okkal , hogy Szerbiában nincs olyan konfliktus és nincs olyan üldöztetés, ami miatt nem tekinthető biztonságos országnak.

Vagyis pontosan ezen kormányhatározat szolgált arra, hogy a genfi egyezményt ne kelljen betartani, pontosan ez a kormányhatározat szólt erről. És ezt titokban ugyanúgy végrehajtották, ugyanúgy betartották. Mert nem is tehettek mást, mert nemzetközi egyezmény, amit mi is aláírtunk, be kell tartanunk. A probléma nem ez, hogy betartottuk a nemzetközi egyezményből fakadó kötelezettségeinket, a probléma az, hogy mellette három éven keresztül hazudtak, hogy mi aztán nem fogadunk be senkit. Ez az igazi probléma.

És tudják, hogy amikor a társadalmi károkról beszélek, hogy vajon milyen károkat okoztak önök a propagandájukkal a magyar társadalomban, annak már volt egy jól látható jele, volt egy „kiváló” lakmuszpapírja, az őcsényi eset? Ugye emlékeznek rá? Az önök propagandájának hatására lincshangulat alakult ki, majdnem ember életébe is került, hogyha tovább tart. És elfelejtették azt mondani, hogy az a lincshangulat azok miatt alakult ki, akiket önök engedtek be oltalmazotti státuszban, azok miatt volt, akikről Orbán Viktor azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy az őcsényiek kimondták és kifejtették véleményüket, csak Orbán Viktor nem tette hozzá, hogy ők azok az emberek, akik úgymond udvariasan bekopogtak és segítséget kértek tőlünk, mi pedig oltalmazotti státuszt adtunk. Ez az igazi probléma.

Szomorú azt is látni, hogy mindezt olyan ricsajjal, olyan hangerővel teszik, megannyi Hunyadi Jánost játszva, hogy közben föl sem fogják, hogy nemcsak a magyar társadalomban okoznak károkat meg a különböző generációkban, hanem nemzetközi szinten is. Mert az országot meg lehet védeni úgy is, hogy csendben vagyunk, csak tesszük a dolgunkat, meg lehet azt is csinálni, amit önök folytatnak, hogy közben a terroristáknál fölhelyezik a térképre Magyarországot. Mert most képzeljenek el egy olyan pillanatot  ne adja a Jóisten! , amikor azt mondja a Szíria területéről szétspriccelő Iszlám Állam katonáinak, dzsihadistáinak egyike, hogy most túl sokat „kalandoztunk” Nyugat-Európában, büntessünk már meg egy közép-kelet-európai országot. Önök szerint melyiket választanák? (Németh Szilárd István: Vona, Iráni Forradalmi Gárda!) Ki volt a leghangosabb, miközben Lengyelország, Szlovákia, Csehország ugyanazt teszi, amit mi, ugyanazt az álláspontot képviseli, csak nem hangoskodnak. (Németh Szilárd István: Vona, Iráni Forradalmi Gárda! Nem tudom, hallottad-e?)

Önök viszont azáltal, hogy ekkora ricsajt csapnak belföldön és nemzetközi fórumokon egyaránt, pontosan a kockázatot növelik, pontosan fölhívják a figyelmet arra a legrosszabb körökben is és emberek és dzsihadisták között, hogy ha majd valakit büntetni akartok, akkor ott vannak, akik a legjobban utálnak benneteket. Na, ez az igazi probléma, és ezt a kockázatot sem mérte föl senki.

És tényleg nem akarok túl sokat leragadni (Németh Szilárd István: Dehogynem!) ennél a kérdéskörnél, egy biztos, Magyarországot, a magyar embereket meg kell védeni, de akkor védjük meg becsületesen, védjük meg csendben, tegyük a dolgunkat ellenzéki képviselők és kormánypárti képviselők is, nyúljunk felelősséggel a jogszabályokhoz, támogassuk a hatóságok munkáját, mert amikor ez történt, akkor mindig számíthattak a Jobbik segítségére. Ez viszont, amit most önök folytatnak, propaganda.

És a legszomorúbb, bizonyára nem én vagyok az egyetlen a teremben, aki olvasta Orwell nagyszerű regényét, az 1984-et, volt abban egy intézmény, az úgynevezett két perc gyűlölet, ezt önöknek sikerült 24 órás napi gyűlöletté fokozni. Ez a probléma, és ezen kellene elgondolkodni, és tényleg mindenki, ha csak egy picit magába száll, és azt mondja, hogy mi meg akarjuk védeni a kereszténységet, meg akarjuk védeni Magyarországot, akkor tekintsenek a képzeletbeli mérleg második serpenyőjébe is, és nézzék meg, hogy mellette vajon okozunk-e károkat, teszünk-e éppen a kereszténység ellen, vagy erősítjük azt. Szerintem nem kérdés, és ezt önök is pontosan tudják. És ha egyszer normálisan, felelősséggel tudnánk nyúlni minden biztonságpolitikai kérdéshez, teljesen más lenne ez az ország, higgyék el. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik, az LMP és az LMP mögött helyet foglaló függetlenek soraiból.)
Felszólalások:  Előző  158 - 164  Következő    Ülésnap adatai