Készült: 2021.06.19.22:41:03 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

269. ülésnap (2018.02.20.), 10. felszólalás
Felszólaló Dr. Hadházy Ákos (LMP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend előtti felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 5:13


Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tegnap egy nagyon bizarr történet volt itt az ülés végén, az azonnali kérdések végén. Kósa Lajostól szerettem volna kérdezni, azonban ő nem jött be, s nem véletlenül, de nem jött be a miniszterelnök sem és Lázár János sem, s nyilván ez sem véletlen. Kósa Lajos helyett viszont be kellett jönnie a korábbi szekszárdi polgármesternek, Horváth Istvánnak, ő azonban, mielőtt éppen jelenése lett volna, fogta magát és kiszaladt a teremből és nem volt itt. Ennek ellenére azért megvártam, mintegy félórát kellett várnom, a végére visszajött, de abban sem volt több köszönet. Két kérdést tettem fel neki: mikor és kitől tudott először a Tiborcz István-féle cégről, és kitől kapta meg a cég világítástechnikai ügyvezetőjének, Mancz Ivette-nek a telefonszámát. Ez egy nagyon fontos kérdés. Nagyon fontos kérdés, hiszen a Fidesz-frakcióban már azelőtt arról beszélt, hogy hogyan fognak majd pénzeket visszacsorgatni, hogy az önrészt ki tudják fizetni, mielőtt kiírták volna a tendert. Mielőtt kiírták volna a pályázatát a kormány részéről, már azelőtt beszélt Mancz Ivette-tel előttünk a Fidesz-frakcióban, hogy esetleg hogyan fognak majd segíteni abban, hogy ez az önkormányzatnak ne kerüljön semmibe. De úgy tűnik, hogy elég mohók voltak a Tiborcz cégénél, hiszen nem segítettek, nem csorgattak vissza semmi pénzt, legalábbis az önkormányzatnak nem  hogy más zsebébe mennyit, azt nem tudjuk , hanem úgy tudjuk, hogy a Miniszterelnökség fizette ki az önrészeket, segítve ki a Tiborcz részét.

De tegnap erre sem válaszolt a volt szekszárdi polgármester, államtitkár úr, hanem elkezdte felsorolni egy előre megírt papírból, hogy hány méter utat fognak a „Modern városok” programban felújítani és mennyi pénzt terveznek, valószínűleg nagyon hasonló módon elfecsérelni, mint ahogy a LED-lámpás beruházásoknál is. Mindent megteszünk azért…  a következő hónapnak, a következő ötven napnak az a legfontosabb kérdése, hogy valóban el tudják-e herdálni Tiborcz lámpáihoz hasonlóan ezt az irgalmatlanul sok pénzt. Tudom, hogy nagyon szeretnék, ezért olvasta fel, de mi mindent megteszünk azért, hogy megakadályozzuk.

Annyit szeretnék mondani itt nagyjából az ülésszak végén vagy ennek a parlamenti ciklusnak a végén, hogy Bächer Ivánnak volt egy nagyon fontos mondata, amit nagyon sok mindenkinek meg kellene fontolnia. Ő azt mondta, hogy van egy jó híre, mert a szégyen nem tart örökké. A szégyen nem tart örökké! Ez azért jó hír, mert amikor meghal az ember, akkor le lehet tenni a fiainknak, az unokáinknak. Önök is letehetik a fiaiknak, unokáiknak. Én nem tudom, hogy önök éreznek-e szégyent, nem tudom, hogy például Horváth István érez-e szégyent, nem tudom, hogy a miniszterelnök érez-e szégyent, hogy mit tett, mekkora lehetősége lett volna ezt az országot valóban megreformálni, és lehetett volna belőle egy nagy államférfi, nem tudom, hogy érez-e szégyent. Nem tudom, hogy Lázár János érez-e szégyent.

Az biztos, hogy ha a szégyentől ők nem is félnének, de a büntetéstől nyilvánvalóan félnek. És ha a szégyenérzettől nem is kell félniük, viszont a büntetéstől valóban kell félniük, mert egészen biztos, hogy lesz. Nem tudom, hogy szégyenérzetük lesz-e, de büntetés egész biztosan lesz. A következő heteknek az is tétje, hogy ez a büntetés mikor következik be. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy ez minél korábban következzen be, mert ez Magyarország érdeke, hiszen az ellopott pénzek hiányoznak valahonnan. Az a 3 milliárd forint, amit Tiborcz keresett a LED-lámpás bulin, például elég lenne arra, hogy a bölcsődei dolgozóknak jelentősen megemeljük a bérét. 3 milliárd forint az háromezerszer 1 millió forintot jelent. 3 milliárd forintért egy átlagkeresetet kereső magyar embernek 1500 évet kell dolgoznia, akkor tud annyit keresni, mint amennyit Tiborcz egy év alatt keresett, ha még a honfoglalás előtt beállt dolgozni, fölvette átlagkeresetért a munkáját, mondjuk, pásztorként, és ezt folytatta mind a mai napig.

Azt gondolom, hogy szabadságharcot vívnak önök, a szabadságukért harcolnak, azért, hogy elkerüljék ezt a büntetést. Ez a szabadságharc nem lesz egyszerű, még akkor sem, ha nagyon sok eszközük van erre. Ezért tették azt, hogy átírták a választási szabályzatokat, és ezért tették azt, hogy önök egy sok-sok milliárd forintból végzett propagandát folytatnak. Egy olyan verseny előtt vagyunk, ahol az ellenzéknek méterenként egy másfél méteres korláton kell átugrani, önök pedig egy futópadon mennek, amelyik megy előre. Ilyen egyenlőtlen verseny van, mégis nyerni fog az ellenzék, mert bár nekünk nincs pénzünk, nincs milliárdos propagandánk, viszont igazunk van. Le fogjuk önöket győzni!
Felszólalások:  Előző  10  Következő    Ülésnap adatai