Készült: 2020.10.01.15:42:50 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

7. ülésnap, 141. felszólalás
Felszólaló Révész Máriusz (Fidesz)
Felszólalás oka elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:25

Felszólalások:  <<  141  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

RÉVÉSZ MÁRIUSZ (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A stílus maga az ember, tartja a mondás, és azt hiszem, hogy ez igaz. (Moraj az MSZP padsoraiból.)

Ön oktatási miniszterként az elmúlt időszakban többször számot adott sajátos stílusáról, sajátos stílusérzékéről. Így történt például az államtitkárok, a kormánybiztos helyettes államtitkárok, a miniszteri biztos felmentése kapcsán; őket összehívta, majd nem nézett a szemükbe, hanem beküldött egy beosztott főosztályvezetőt, akit azóta már kineveztek közigazgatási államtitkárrá, és ez a főosztályvezető közölte az egybegyűltekkel, hogy a miniszter nem tart igényt a munkájukra, és találkozni sem kíván velük - elég furcsa eljárás. Aztán amikor többen jelezték, hogy ez az eljárás méltatlan és példátlan, a miniszter hajlandó volt fogadni az állami vezetőket, de a "köszönöm" és a "további sikereket" kifejezések helyett inkább arra hívta fel a figyelmüket, hogy a múltjukban nincs eredmény, amelyre büszkék lehetnének, a jövőjük pedig reménytelen.

Ugyanez történt egyébként Aáry-Tamással, az oktatási jogok miniszteri biztosával. A felesége, aki hamarosan egy ikerpárnak ad életet, a rádiót hallgatva, a Déli krónikából értesült arról, hogy Magyar Bálint felmentette a férjét az oktatási ombudsmani feladatok alól. Azóta több indoklást is hallottunk, egyik indoklás sem állta ki a törvényesség próbáját.

Ön azzal érvelt, miniszter úr, hogy Aáry-Tamás nem végzett vizsgálatot az iskolákban folytatott választási kampány kapcsán. Tisztelt Miniszter Úr! Bizonyára nem olvasta el, hogy mi az oktatási jogok miniszteri biztosának a feladata: ő azt teheti, hogy az éves munkatervben meghatározott vizsgálatokat folytatja le, illetve a beérkezett panaszokat vizsgálhatja. Miniszter úr, 146 panasz érkezett Aáry-Tamáshoz, és ezek közül egyetlenegy sem jelezte az iskolákban folyó kampányt.

Ebből kifolyólag, tisztelt miniszter úr, Aáry-Tamás Lajos törvényesen nem is foglalkozhatott volna, panasz hiányában, ezekkel a kérdésekkel. Ezért kérdezem a miniszter úrtól (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), hogy meddig folytatódik kicsinyes, félelemkeltő, tisztogató hadjárata az Oktatási Minisztériumban. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

Felszólalások:  <<  141  >>    Ülésnap adatai