Készült: 2020.07.02.22:02:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

262. ülésnap (2013.03.18.), 140. felszólalás
Felszólaló Balog Zoltán (Fidesz)
Beosztás emberi erőforrások minisztere
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka azonnali kérdésre adott miniszteri viszonválasz
Videó/Felszólalás ideje 1:06


Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BALOG ZOLTÁN, az emberi erőforrások minisztere: Ezért a döntésért a felelősséget én vállalom és viselem. Szeretném megkérdezni, hogy azért ki viseli a felelősséget, amikor Gergényi Pétert 2006. november 17-én (Közbeszólás a kormánypártok soraiból: Így van!) a főváros közbiztonságának megszilárdítása érdekében végzett intenzív és innovatív munkájáért kitüntették Budapest-díjjal, a főváros rendvédelmének és közbiztonságának megteremtésében vállalt kiemelkedő és sikeres vezető tevékenységéért?

Az NMHH-val kapcsolatban, amelyet egyébként Stockholmtól Brüsszelig úgy gyaláznak, mint egy fideszes szervezetet, és amely 500 ezer forint bírságra ítélte (Nyakó István: Még ők is!) Szaniszló Ferencet, valóban megengedhetetlen kijelentésekért, azt miért nem említi meg, hogy Bolgár Györgyöt, akinek egyébként önök odaadták a Táncsics Mihály-díjat, a 2006-os eseményekről szóló elfogult tájékoztatása miatt polgári jogi rágalmazási perben kétmillió forint büntetésre ítélte a bíróság, vagy éppen az adócsaló Sas Józsefet és a többieket?

Azt tudom mondani, hogy amikor visszaadják egyesek ezeket a díjakat, akkor ezek között vannak olyanok, akiknek én soha nem adtam volna ilyen díjat, legfeljebb tévedésből; ígérem, hogy legközelebb nem fogok ilyen nagyot tévedni.

Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban. - Nyakó István: Rossz válasz, miniszter úr!)
Felszólalások:  Előző  140  Következő    Ülésnap adatai