Készült: 2020.02.19.20:43:38 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (1998.11.18.), 46. felszólalás
Felszólaló Keller László (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:00


Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Megmondom őszintén, elvártam volna, hogy Homoki politikai államtitkár úr legalább tárgyszerűen tájékoztatja a tisztelt Házat és az ország közvéleményét arról, hogy milyen terhekkel vették át a kormányzást.

Egy ponton szeretném tételesen bizonyítani, hogy hazudott a képviselő úr. (Felzúdulás a kormánypártok soraiban.) Tisztelt Képviselőtársak! A zárszámadásról szóló törvényjavaslatot most vitatja a tisztelt Ház. A kormány október 1-jén terjesztette be - és nem módosította azóta -, hogy a társadalombiztosítási alapok hiánya 77 milliárd forint. A politikai államtitkár úr most világosan elmondta - bár eléggé összekeverte az egészségbiztosítási és a társadalombiztosítási alapokat -, hogy a társadalombiztosítási alapok hiánya jóval meghaladja a 100 milliárd forintot. Azt gondolom, hogy kormánytényezőként ilyen felelőtlen módon nem nyilvánulhat meg ebben a Házban! A második, amit szeretnék mondani (Dr. Homoki János: Képviselőként szóltam!) - nem lehet azt szétválasztani, képviselő úr, hogy politikai államtitkár vagy képviselő.

A másik, amit szeretnék mondani: folyamatosan csúsztatnak a kormánypárti képviselők. Amikor a kötelezettségvállalásról beszélnek, akkor soha nem mondják meg világosan, hogy a kötelezettségvállalásból mennyi esik 1999-re, és mennyi esik az elkövetkezendő tíz-húsz évre, és ezt milyen feltételekkel vállalta be az adott kormány. Egyszer egy tisztességes hozzászólást szeretnék már kormánypárti képviselők szájából ebben a Házban hallani, ami világos képet ad az előző kormány kötelezettségvállalásáról!

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 




Felszólalások:  Előző  46  Következő    Ülésnap adatai