Készült: 2020.02.26.03:26:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (1998.11.18.), 28. felszólalás
Felszólaló Kovács Kálmán (SZDSZ)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

KOVÁCS KÁLMÁN (SZDSZ): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Az előbb elhangzottakra két reagálást szeretnék tenni; az egyik egy kérdés lesz.

A reakció: valóban, 1,3 millió kisvállalkozás volt, de ön is tudja, hogy a számok mögött az interpretáció, ennek az értelmezése is fontos, és jellemző arra a kormányra, amely ezt a számot létrehozta, hiszen ebben az országban több tízezren élnek, akik az 500 ezer forintos vállalkozásiigazolvány-kiváltási akcióra emlékeznek, ami ugyanúgy pénzszórás volt, mint később az E-hitel, és ugyanúgy működésképtelen, a saját egyszerű újratermelésükre alkalmatlan kényszervállalkozásokat hozott létre. Ez gazdaságilag is szakszerűtlen, amit ön mondott.

A második: mint volt főpolgármester-jelöltet kérdezem, nem mint Esztergom környéki választókörzeti képviselőt, hogy a fővárosi választási kampányban tett ígéretek hol vannak ebből a kormányprogramból, és ön mint volt fővárosi főpolgármester-jelölt, úgy látja-e, hogy támogatni tudja ezt a programot, akkor is, ha gyakorlatilag egyetlen jelentős ígérete sem szerepel ebben a kormányprogramban.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  28  Következő    Ülésnap adatai