Készült: 2020.02.22.15:49:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (1998.11.18.), 214. felszólalás
Felszólaló Göndör István (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:10


Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Számunkra a mai nap tanulsága nagyon röviden a következő: a törvényjavaslat tartalmában változatlanul lényeges eltérés van a kormánypártok és az ellenzék képviselői között a gazdaság rövid és hosszú távú célja és lehetőségei összhangjának megítélésében, az önkormányzati feladatok és források összhangjában. Úgy érezzük, hogy itt nem közeledtek az álláspontok.

A területfejlesztésről és infrastrukturális beruházásokról és forrásokról, a bérből, fizetésből élők helyzetének és a szegények pozíciójának javításáról, sajnos, nem közeledett az álláspontunk.

Az agrárium versenyhelyzetének javítása az európai uniós csatlakozásra - ahogy az utolsó pillanatban is a képviselő urak vitatkoztak, azt hiszem, hogy Csatári úr nem veszi zokon, ha azt mondom, az ő gondolataival kellene valahol továbbmenni, hogy békét az agráriumban. És nem a működők szétverésével kellene önmagunkat helyzetbe hozni, hanem most már nem különbséget tenni az állami, a szövetkezeti és a magán- vagy családi gazdaságok között.

Azért örömünkre szolgál az, hogy néhány kérdésben kialakulhatott már közöttünk érdemi vita. Ebből hadd vonjam le azt az optimista következtetést: ugyan nagyon csekély esélyt, de látok esélyt arra, hogy néhány kérdésben kialakulhat közöttünk kompromisszum, és lehetséges módosító javaslatokkal javítani. Erre fogunk törekedni a következő napon.

A bevezető mondatom: Fónagy államtitkár úrhoz hadd mondjam, én megértem a felháborodását, de ez az élet rendje, hogy mindig azok kapják a nehéz kritikát, akik jelen vannak.

Köszönöm a türelmüket.

 
Felszólalások:  Előző  214  Következő    Ülésnap adatai