Készült: 2020.02.20.04:29:06 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (1998.11.18.), 186. felszólalás
Felszólaló Hanó Miklós (FKGP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:10


Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HANÓ MIKLÓS (FKGP): Köszönöm a szót. Csak Mayer Bertalan képviselőtársamnak akarnék annyit mondani, hogy mi sem, a családi vállalkozások sem szociálisan szeretnénk termelni, hanem mi is versenyszerűen szeretnénk termelni. Pont erről beszélek, hogy negyven évig nem adatott lehetőség arra, hogy versenyszerű legyen a családi vállalkozás - hát erről beszélek! Tehát az a lényege az egésznek, hogy igenis helyzetbe kell hozni őket. '97. évben a 100 milliárdot zömmel a szövetkezeti szféra vette fel forgóalap-feltöltésre, nem a családi vállalkozások. Hol volt nekünk ekkora előnyünk? (Taps az FKGP soraiban.) Sehol!

Én tehát azt mondom: ne most döntsük el, ki a szociális és ki a versenyszerű, hanem azt mondom, adjunk erre egy kis időt a családi vállalkozásnak is. A családi vállalkozás pontosan az a szorgalmas tevékenységet végző vállalkozás, amely, ha egy kis időt kap, igenis versenyképes és fejlődőképes lehet. De hátrányban van, pont arról beszéltem, hogy a családi vállalkozás nem tud felvásárolni egy tárházat 6 százalékos üzletrésznél, 6 százalékos áron, de egy szövetkezeti elnök fel tudja vásárolni, és akkor neki olyan vagyona van, ami versenyképes - nekünk nincs!

Tehát igenis, valahol meg kell támogatni a családi vállalkozást... Le kell, hogy álljak, mert a társamnak is kell időt hagynom. Köszönöm szépen, ennyit akartam. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 
Felszólalások:  Előző  186  Következő    Ülésnap adatai