Készült: 2020.02.24.07:19:23 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

30. ülésnap (1998.11.18.), 116. felszólalás
Felszólaló Bársony András (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:30


Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BÁRSONY ANDRÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Valószínűleg megint a vevőkészülékben volt a hiba. Én nem azt mondtam, amit Glattfelder képviselőtársam idézett tőlem, hanem azt, hogy az országjelentésben pozitívan ítélték meg a négyszintű bíróság elfogadott formáját, és nyilvánvaló, amennyiben ezt mi nem vesszük figyelembe, akkor a négyszintű bíróság nemléte vagy tagadása nehézségeket okozhat. Én ezt mondtam most, az előző felszólalásomban is, ez pedig nem ugyanaz, mint amit Glattfelder képviselőtársam idézett.

Ami pedig a számokat illeti: az, hogy az idén más bontásban jelenik meg a Phare-program a költségvetésben, törvényi előírás, mert változtattunk a törvényi előíráson e tekintetben. Ez tehát nem érdem, hanem egy törvény végrehajtása. Ez az egyik dolog.

Kettő: hogy az idei költségvetésben alacsonyabbak a nevesített EU-integrációs költségek, mint a jövő évi költségvetés tervezetében, teljesen természetes. Ha képviselőtársam úgy gondolja, hogy a feladatok ugyanazok 1998-ban az EU-integrációs csatlakozással kapcsolatban, mint lesznek 1999-ben, akkor, azt hiszem, itt van a tévedés, hiszen valójában az EU-integráció egy olyan folyamat, amelynek az elején lényegesen kisebb költségek és természetesen kevesebb munka is van, míg az integráció előrehaladtával sokkal komolyabb költségtételeket kell mellé tenni. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az ellenzék soraiban.)

 
Felszólalások:  Előző  116  Következő    Ülésnap adatai