Készült: 2020.08.09.16:30:35 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

106. ülésnap (1999.12.07.), 460. felszólalás
Felszólaló Bernáth Ildikó (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  460  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BERNÁTH ILDIKÓ (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Filló Képviselő Úr! Végtelenül sajnálom, hogy ugyanaz megismétlődik - az eddig elhangzottak alapján legalábbis úgy tűnik -, amit az általános vitában egyszer már lefolytattunk. A benyújtott törvénymódosítással kapcsolatban olyan dolgokat kérnek számon e törvényen, ami nem a munkahelyteremtést célozza.

Az általános vitában is elmondtuk már, most ismét elmondom. A munkahely-teremtési programot, elképzeléseket nem ennek a törvénynek a célja, feladata megoldani. A munkahelyteremtéssel kapcsolatos elképzeléseket részben tartalmazzák azok a kormányzati elképzelések és már elfogadott törvényjavaslatok, amelyekről korábban már döntött a Ház, részben pedig a költségvetési törvényben is szerepelnek. A különböző programok támogatása több milliárd forint értékű, amelyet megismételni most igazán nem kívánok.

Sáling képviselő úrnak pedig annyit szeretnék válaszolni arra, amit elmondott, hogy a Gazdasági Minisztériumban készül a foglalkoztatáspolitikai stratégiai terv. Igaz, hogy ma Magyarország még nem tagja az Európai Uniónak, reményeink szerint ez egészen rövid belátható időn belül megtörténik. Az erre való felkészülés természetesen folyamatosan zajlik.

(Az elnöki széket dr. Wekler Ferenc, az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)

A nemzeti foglalkoztatási akcióterv elkészítése ma még Magyarország számára nem kötelező, de természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem kell erre felkészülnünk, és nem kell mindent megtennünk azért, hogy ez minél előbb, a szakmai egyeztetéseket követően, a műhelymunkából kilépve ide kerüljön a tisztelt Ház elé. Remélem, hogy erre hamarosan sor kerül.
Felszólalások:  Előző  460  Következő    Ülésnap adatai