Készült: 2020.09.25.16:25:39 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

151. ülésnap (2004.05.17.), 378. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:06


Felszólalások:  Előző  378  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Jász-Nagykun-Szolnok megye 7. számú választókerületének képviselője vagyok, két tározó épül a területen az első lépcsőben. Ráadásul Szolnok megye közgyűlésének alelnöke vagyok, négy tározó épül a megyében. Igen megrónának az ott élő emberek, ha most hallgatnék, és nem szólalnék meg.

Összemosolyogtunk Fónagy képviselő úrral, miközben ment ez a beszélgetés, hogy mennyi lenne jó, ha egyszeri kártalanításban kijutna az emberekhez. Én azt hiszem, hogy az lenne a legjobb, ha minél több és minél igazságosabb módon jutna el egyszeri kártalanítás formájában. De ha nem gyakorolunk önkorlátozást, akkor fel lehet itt verni úgy az árakat, a kártalanítás összegét, hogy jelentősen lecsökkentheti esetleg a kivitelezésre rendelkezésre álló összeget.

Ez az egyik része a dolognak. A másik az, hogy én természetesen egyetértek azokkal, akik azt mondják, hogy érték és érték között érdemes különbséget tenni, és valamilyen módon jelezni azt, hogy az adott területen egy nagy értékű ültetvény már ott van, és nagyobb kár éri az abban érdekelt embert, mint egy gyep-, legelőterület vonatkozásában. Ezt valamilyen módon természetesen meg lehetne próbálni még bizottsági ülésen korrigálni. Mint ahogy az általános vita során is mondtam: ehhez a költségvetéssel is összhangba kell hozni az álmainkat.

Úgyhogy én azt kérem a tisztelt képviselőtársaimtól, hogy ezt vegyék figyelembe, amikor erről beszélünk. (Szórványos taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  378  Következő    Ülésnap adatai