Készült: 2020.09.26.03:03:25 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

149. ülésnap (2004.05.11.), 142. felszólalás
Felszólaló Herbály Imre (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó Mezőgazdasági bizottság
Felszólalás oka Ismerteti a bizottság véleményét
Videó/Felszólalás ideje 1:47


Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

HERBÁLY IMRE, a mezőgazdasági bizottság előadója: Elnök úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A mezőgazdasági bizottság április 28-i ülésén tárgyalta az előttünk fekvő törvénytervezetet. A tárgyalás során az a különleges helyzet állt elő, hogy mind a kormánypárti, mind az ellenzéki képviselők pozitívan álltak a tervezethez. Támogatásukat elsősorban arra alapozták, hogy egy ilyen nagy térséget, népességet érintő változás végrehajtásának szabályait, a földtulajdonosok, földhasználók biztonságát, a biztonság garanciális szabályait is tartalmazó törvény bizalomerősítő lehet a beruházás és a lakosság vonatkozásában.

Támogatták a törvénytervezetet azért is, mert nemcsak árvízi biztonságot növel, hanem egyes térségekben olyan vízgazdálkodás jellegű fejlesztést is mutat, amely az adott térség gazdálkodási biztonságának javulását vonja maga után, miközben természetesen a környezet javára is válik.

Mindezek után, gondolom, nem meglepő, hogy az adott bizottság a ciklus történetében először egyhangú szavazással támogatja a törvény általános vitára való alkalmasságát.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  142  Következő    Ülésnap adatai