Készült: 2020.09.29.06:39:59 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

191. ülésnap, 380. felszólalás
Felszólaló Gyimóthy Géza (FKGP)
Felszólalás oka Az általános vita lezárva érvényes módosítók nélkül
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 5:02

Felszólalások:  <<  380  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: Köszönöm. Szólásra jelentkezett Csáky András képviselő úr. (Jelzésre:) Tévedés. Kérdezem, kíván-e valaki felszólalni. (Nincs jelentkező.) Nem. Így nyilván miniszter úr sem kíván válaszolni.

Tisztelt Országgyűlés! Az általános vitát lezárom. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, részletes vitára nem kerül sor. Az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk. Kérdezem, van-e ezzel kapcsolatosan bárkinek észrevétele. (Nincs jelzés.) Nincsen.

Tisztelt Országgyűlés! Következik a határozathozatal. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a közúti járművek, valamint az azokba szerelhető és/vagy azokon használható tartozékok és alkatrészek műszaki világelőírásainak kidolgozásáról szóló nemzetközi egyezményhez történő csatlakozásról szóló országgyűlési határozati javaslatot.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 310 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 3 tartózkodás mellett az országgyűlési határozati javaslatot elfogadta.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik az atomenergia 1999. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló beszámoló elfogadását kezdeményező országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. A környezetvédelmi bizottság indítványát H/3366. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez módosító javaslat nem érkezett, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy az általános vita során a Gazdasági Minisztérium államtitkára már ismertette a kormány álláspontját, így most az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az atomenergia 1999. évi hazai alkalmazásának biztonságáról szóló beszámolóról szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az országgyűlési határozati javaslatot 307 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a Magyar Nemzeti Bank kereskedelmi banki tevékenységével kapcsolatos vizsgálat eredményéről és a szükséges teendőkről szóló országgyűlési határozati javaslat határozathozatala. Az előterjesztést H/3612. számon kapták kézhez. Mivel az előterjesztéshez nem érkezett módosító javaslat, a határozathozatal egyetlen döntést igényel.

Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem önöket, hogy az általános vita során a Pénzügyminisztérium államtitkára már ismertette a kormány álláspontját, így most az előterjesztés elfogadásáról kell döntenünk.

Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Magyar Nemzeti Bank kereskedelmi banki tevékenységével kapcsolatos vizsgálat eredményéről és a szükséges teendőkről szóló országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Az Országgyűlés az országgyűlési határozati javaslatot 303 igen szavazattal, 3 nem ellenében, 5 tartózkodás mellett nem elfogadta.

Tisztelt Országgyűlés! Az Országgyűlés elnöke személyi javaslatot terjesztett elő új változatban H/3987. számon. Ebben Szabó Györgyöt az egészségügyi és szociális bizottság tagjává javasolja megválasztani. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a személyi javaslattal.

Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 302 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 1 tartózkodás mellett elfogadta a személyi javaslatot.

Tisztelt Országgyűlés! Engedjék meg, hogy az Országgyűlés és a magam nevében is a megválasztott bizottsági tagnak eredményes munkát kívánjak.

 

Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a mentelmi ügyek megtárgyalása és a határozathozatalok. A mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottság H/3917. számon határozati javaslatot nyújtott be Torgyán József független kisgazdapárti képviselő mentelmi jogának fenntartása tárgyában.

A bizottság indítványozza, hogy a budapesti II. és III. kerületi bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Torgyán József országgyűlési képviselő mentelmi jogát ne függessze fel.

Megadom a szót Isépy Tamásnak, a mentelmi bizottság elnökének, aki szóban is meg kívánja indokolni a bizottság álláspontját. Tessék!

 

Felszólalások:  <<  380  >>    Ülésnap adatai