Készült: 2020.09.20.20:33:49 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

246. ülésnap, 25. felszólalás
Felszólaló Dr. Áder János (Fidesz)
Felszólalás oka általános vita megkezdve
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:12

Felszólalások:  <<  25  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ELNÖK: A Házszabály világosan rendelkezik arról, hogy bármelyik frakció javaslatára a házbizottság ülését össze kell hívni, az időpontot természetesen nem határozza meg. Abban az esetben, ha Szili Katalin alelnök asszony fél négykor ráérne és leváltana, akkor, azt hiszem, fél négykor alkalmas lenne a házbizottság ülésének a megtartása. Úgyhogy kérem a frakcióvezető-helyettes urat, esetleg szóljon frakciótársának, hogy méltóztasson ide a pulpitusra feljönni (Felzúdulás az MSZP soraiban.) - mert egyébként négy órakor lett volna a váltás -, és akkor fél négykor a házbizottság ülését meg tudjuk tartani, nincs ennek semmi akadálya.

 

Most pedig el tudjuk kezdeni a munkát. Soron következik a gyermekek és az ifjúság helyzetéről, életkörülményeinek alakulásáról és az ezzel összefüggésben megtett kormányzati intézkedésekről szóló jelentés, valamint az ehhez kapcsolódó országgyűlési határozati javaslat együttes általános vitája. (A képviselők többsége elhagyja az üléstermet.) Az előterjesztéseket J/5136. és H/5188. számokon, a bizottságok ajánlásait pedig J/5136/1-4. számokon, valamint H/5188/1-3. számokon kapták kézhez. (Folyamatos zaj. - Csenget.) Tisztelt Országgyűlés! Figyelmet kérnék, különösen, miután szeretném megadni a szót Deutsch Tamás miniszter úrnak, a napirendi ajánlás szerint húszperces időkeretben. (Folyamatos zaj. - Ismét csenget.)

Tisztelt Országgyűlés! Arra kérnék mindenkit, hogy vagy foglaljon helyet, de mindenképpen maradjon csendben, hogy a miniszter úr elkezdhesse expozéját!

 

Felszólalások:  <<  25  >>    Ülésnap adatai