Készült: 2021.04.17.09:31:52 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

95. ülésnap (2007.10.08.), 308. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:01


Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Ház! Valóban köszönet illeti a kezdeményezőt, mi viszont, az Országgyűlés, elég szomorúan vesztegettünk időt, mert hiszen beszélgettünk fontos dolgokról, de például Szabó Zoltán képviselő úr ismételt hozzászólásában ötször-hatszor hatásosan elmagyarázta: a pénz és a személy. Én közgazdász vagyok, persze, engem nagyon érdekel, de itt másról van szó. Azt szerettem volna tapasztalni, hogy másról van szó. Nevezetesen: mi is a produktum, a termék, amiről itt szó van? A kiművelt emberfő. A kiművelt emberfő, az a teljesítmény. Hogy aztán az milyen méretű intézményben...

A legsikeresebb középiskolai osztályomban negyvenen voltunk együtt gyerekek, és Szerb Antal tanította a magyar irodalmat a 40 gyereknek, és így tovább. Szóval, lehet különböző méretekben.

Most, tisztelt államtitkár úr, azt hiányolom a kormány hozzájárulásában ehhez az estéhez, hogy nem azt tetszett mondani, hogy mivel tud a kormány hozzájárulni. Ön ismételten azt mondta az elején is, és most megint, pár perccel ezelőtt, hogy majd nyugodtan álljunk hozzá valamikor.

Én meg azt mondom, hogy a kormánynak van annyi tudása, adatbázisa a témáról - most nem pénzről beszélek -, intézményismerete, adatbázisa, amit idehoz ehhez a vitához, ebbe a terembe vagy más helyeken, és nem azzal az érzéssel megyünk el, és nem azt hallja az ország tőlünk, hogy igen, ezek a képviselők megint csak beszéltek róla, és még a kormány sem áll mellé. Így nem jól van.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  308  Következő    Ülésnap adatai