Készült: 2021.04.23.09:50:21 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

72. ülésnap (2007.05.16.), 20. felszólalás
Felszólaló Dr. Horváth János (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  20  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. HORVÁTH JÁNOS (Fidesz): Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! Köszönöm megjegyzését. Valóban megtörtént, elhoztam az üveget is, föl szoktam mutatni az Országházban ezeket a különlegességeket, talán megteszem. Ez egy Malév-KLM repülőgép volt. Én a Malévnál vettem meg a jegyet egészen Washingtonig. Valóban, Amszterdamtól Washingtonig már egy KLM, tehát egy holland repülőgép volt, és úgy látszik, ők határozták ezt el, de ugyanakkor mégis talán nem felesleges ilyen megjegyzést megosztani az Országgyűléssel, mert odafigyelünk.

Még egy megjegyzésre van néhány másodpercem. Herényi képviselő úr, amikor azt tetszett mondani, hogy a verseny révén az első eljut oda, és akkor mi lesz a többiekkel, engedtessék meg, hogy kérjem azt, hogy szemléletváltást alkalmazzunk itt. Nem a beérkezés a fontos, hanem a verseny folyamata fontos. Az, hogy ki lesz a győztes, nem is olyan fontos. Persze, hogy az olimpián az kapja a micsodát, de már a hangversenyen vagy az egyetemen, amikor az orvosi egyetemre vagy bárhova fölveszik a kitűnő diákokat, majdnem mindegy, hogy valaki első vagy hatodik vagy tizennyolcadik, ha még mindig beleesik ebbe.

Tehát nem a verseny győztese, hanem a verseny folyamata az, amit én dicsérek, és azt próbáltam kiemelni. A Fidesz képviselőcsoportjában erről elég gyakran beszélgetünk, és jelenthetem, hogy ez a szemlélet létezik.

Köszönöm.
Felszólalások:  Előző  20  Következő    Ülésnap adatai